donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagDerde klasseEmiel Samsom: ,,Zwammerdam hoefde niet te verliezen van sterk BSC’68

Emiel Samsom: ,,Zwammerdam hoefde niet te verliezen van sterk BSC’68

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,We begonnen niet echt heel scherp aan deze moeilijke uitwedstrijd tegen het sterke B.S.C.’68. Een ongelukkig moment via Sander Schmand en niet goed opletten bij het verdedigen zorgden al na een klein kwartiertje ballen voor een 2-0 achterstand. Maar in beide helften stond een Dammer ook alleen voor hun doelman, maar het lukte beide keren niet om hun doelnet te laten bollen. En als je dan ook nog vanaf kort voor rust met tien man verder moet, door de tweede gele kaart van Mark van Zoest, dan hebben we het achteraf bezien best goed gedaan deze middag”, aldus Zwammerdam-doelman Emiel Samsom.

Waar de thuisploeg alleen in de eerste wedstrijd tegen Be Fair met een gelijkspel punten verspeelde, hadden de bezoekers zeker kracht geput uit de 4-1 overwinning vorige week op LSVV’70. Maar de negende plek met 6 uit 6 was voor Zwammerdam-trainer Rob de Lange zeker niet waarop was gehoopt bij de voorbeschouwing op dit seizoen. B.S.C.’68, sinds 2006 in het linker rijtje van de derde klasse voortkomend, zag op het Benthuizer sportpark ‘Ons Nieuwe Erf’ de groenwitten in de eerste helft toch grote kansen op de 2-1 en mogelijk meer krijgen. Samsom: ,,Zo jammer dat die er niet in ging. Maar onze trainer zei in de rust dat we gewoon zo moesten blijven spelen, dan zouden de kansen vanzelf wel blijven komen na rust.”

De Lange bracht direct na de thee verdediger Jeroen van Dorp voor Koen Woudenberg binnen de lijnen. ,,De bedoeling was om compact te spelen en zo alles dicht te lopen. En dat lukte wonderbaarlijk goed. Ze wisten echt niet hoe met het mannetje meer om te gaan. Wij hebben zelfs kansen gehad op de aansluitingstreffer, maar ik moest ook enige keren reddend optreden bij hun doelpogingen. Je zag toch duidelijk dat B.S.C.’68 ook dit seizoen met de toppers mee kan”, liet de Zwammerdam-doelman na afloop weten.

Ook het inzetten van aanvaller Kevin Bergshoeff voor Daniel van Leeuwen, die deze wedstrijd niet het verschil kon maken, en Reijer Peters voor Ruben de Bruin een twintig minuten voor tijd kon de groenwitten niet aan die meer dan verdiende aansluitingstreffer helpen. En zo werd door twee aparte momenten al in het eerste kwartier van de eerste helft de eindstand bepaald op 2-0. Zwammerdam zakte hierdoor een plekje op de ranglijst en staat nu tiende met 6 uit 7 (12-16). Over twee weken is DWO op sportpark ‘Zwammerdam’ de tegenstander. Zij nemen met 12 uit 7 een zesde plek in op de ranglijst. En willen de groenwitten een rol van betekenis spelen in deze derde klasse dan is een driepunter gewoon een eerste vereiste. Maar eerst komende zaterdag uit voor de beker bij zondag tweedeklasser ROAC. Wie weet kan topscorer Van Leeuwen dan wel de scorebordjes in beweging krijgen?

B.S.C.’68 – Zwammerdam 2-0 (2-0).

Basisopstelling Zwammerdam: Samsom, Van Asselt, Schmand, Van Zoest, De Bruin, Lars Kremer, Woudenberg, Toine Kremer, Van Leeuwen, Van der Neut en Bons.

Foto’s: Jaap Peters (ondanks slechte weersomstandigheden)