HomeZaterdagDerde klasseFC Rijnland laat overwinning uit handen glippen

FC Rijnland laat overwinning uit handen glippen

-

Derde klasse A (zondag)- Ze waren al lang en breed veilig gespeeld, maar toch had FC Rijnland graag weer eens willen winnen, want de laatste zege dateert van medio maart. En een triomf had zeker gekund tegen nummer drie Aalsmeer. Op Sportpark De Morsch stonden de Leidenaren met 2-1 voor, maar Aalsmeer wist in de slotfase met tien man toch nog de gelijkmaker binnen te schieten.

,,We hebben veel strijd geleverd en goed gevoetbald”, zegt Rijnland-speler Giovanni Koelink. ,,Alles wat vorige week niet goed ging, lukte nu wel. Het is jammer dat we het dan toch weer uit handen geven. Dat is een beetje de fase waar we nu in zitten.”

Volgens Koelink (op archieffoto) was Rijnland de eerste acht minuten de bovenliggende partij, totdat Aalsmeer plotseling de 0-1 binnenschoot. De oorzaak was een miscommunicatie tussen verdediger Jordy Heemskerk en keeper Mario van der Pluym. Heemskerk wilde de bal afschermen zodat de doelman hem kon pakken, maar een aanvaller kwam tussen beiden en tikte de bal binnen.

In de tweede helft kwam FC Rijnland terug door een doelpunt van Boudewijn Kamphues. Hij benutte de penalty die werd gegeven nadat Koos de Haas werd neergehaald na een mooie steekpass. Ook de 2-1 kwam van het duo Kamphues/De Haas. Dit keer gaf De Haas de bal voor vanaf de rechterkant, waarna spits Kamphues de bal uit de lucht aannam en hem met een volley tegen de touwen joeg.

Koelink: ,,We hadden Aalsmeer de tweede helft goed in de tang. De scheidsrechter ging wel gekke dingen doen. Na een woordenwisseling tussen twee spelers waar eigenlijk niet veel aan de hand was, deelde hij twee gele kaarten uit. Voor de speler van Aalsmeer betekende dat een rode kaart. Wij wilden het vervolgens achterin dicht houden, zeker omdat zij een lange man inbrachten en gingen pompen.”

Die tactiek leek FC Rijnland aan de overwinning te helpen, maar Aalsmeer kwam toch nog langs zij. Na een corner waar juist de Leidse ploeg aanspraak maakte op nog een doelpunt, legde de keeper van Aalsmeer de bal achter de Leidse verdediging. De spits was er vandoor en schoot de bal beheerst binnen. Eindstand: 2-2.

,,We hebben weer laten zien dat we goed kunnen voetballen, het verval dit seizoen ligt echt aan onszelf. Dat heeft te maken met blessures maar ook met schorsingen en de trainingsopkomst. We gaan er nu aan werken om volgend seizoen wel die punten te pakken en verder te komen”, aldus Koelink

Opstelling: Van der Pluym, Van Leeuwen (Bleijenberg), Van Noort, Heemskerk, De Groot (Holswilder), De Bolster, Cerdijn,  Koelink, Van Dijk (Luiten), Kamphues, De Haas.