HomeZaterdagDerde klasseForse nederlaag Meerburg en grotere problemen

Forse nederlaag Meerburg en grotere problemen

-

Tweede klasse C (zondag)- Aan de weersomstandigheden kan het onmogelijk gelegen hebben. De voorjaarszon liet zich zondagmiddag veel zien maar dit nam niet weg dat er donkere wolken zichtbaar zijn boven de nu nummer 13 van de ranglijst in deze klasse. Meerburg ging zwaar onderuit bij TOGB en zal alle zeilen bij moeten gaan zetten.

Hoewel de vlag er goed bij hing, Meerburg kon deze middag weer beschikken over een ongeschonden, schorsingsvrije selectie, maakte TOGB al vlot na het startsignaal en na een dekkingsfout van de Zoeterwoudse verdediging de 1-0. Niet veel later in het duel nam Joeri van der Voort een vrije trap en werd na een volgende overtreding op Christiaan Laan de bal op de stip gelegd door scheidsrechter Hollemans. Van der Voort schoot de penalty moeiteloos in en zorgde hiermee voor de gelijkmaker (1-1).

Vlak voor rust maakte TOGB de 2-1 en nog geen minuut later zorgde de 3-1 ervoor dat de Rotterdamse ploeg met een gerust hart de kleedkamer in ging. De bezoekers hadden een lastige eerste helft achter de rug en waren op dat moment ver weg van een goed resultaat.

Trainer Ron de Roode had tijdens de rust niet veel goeds in petto voor zijn ploeg. De conclusie die de Zoeterwoudenaren na 45 minuten moesten trekken, was dat men nauwelijks kansen had gecreëerd en men niet bij machte was om de wedstrijd tegen een veel sterker TOGB te keren. Dat was tijdens de thuiswedstrijd in de 2e helft wel gelukt, dus er lag een schone taak voor het elftal van De Roode in de volgende 45 minuten om het beter te doen.

Volgens Levi Paulides benoemde zijn trainer veel slap voetbal te hebben gezien in de eerste helft en sprak De Roode van een energieloze uitstraling van zijn ploeg. Dat laatste was vooral vreemd omdat een aantal spelers in verband met schorsing verplichte rust hadden genoten. Daar De Roode de moeizame 2-2 op eigen bodem nog goed op zijn hoornvlies had, besloot hij bij uitzondering zijn ploeg wat meer ingezakt te laten spelen in de 1e helft.

Gezien de stand koos hij er na de thee voor toch met meer druk vooruit te gaan spelen. Dat zorgde er in de eerste minuten van de tweede rondgang voor dat het spel van Meerburg in ieder geval meer uitnodigde om naar te kijken. Toch zorgde ook dit er niet voor uitgespeelde kansen met resultaat neer te zetten. TOGB bleef ook deze helft sterker spelen dan Meerburg en zorgde in de resterende minuten voor een voor Meerburg pijnlijke eindstand van 5-1 en grotere zorgen in de rangschikking.

Zowel Levi Paulides als teammanager Twan van der Poel spraken van een zwak, teleurstellend optreden van de Zoeterwoudse ploeg. Beide benoemden dat het voor de Meerburgers lastig was de bal voorin vast te houden en de sterke verdediging van TOGB niet te overwinnen viel. Van der Poel gaf aan dat er bij balverlies niet sterk genoeg geanticipeerd werd. De opzet om de 1e helft ingezakt te spelen en de ploeg uit Berkel en Rodenrijs  op te vangen rond de middencirkel om op die manier de mindere verdediger van TOGB op te laten bouwen, bracht niet het gewenste resultaat.

Met slechts drie winstpartijen voor Meerburg dit seizoen is het zaak deze kater snel te overwinnen en met elkaar te kijken naar de komende wedstrijden. Komende week wordt gespeeld tegen RKDEO, de nummer 9 op de ranglijst.

De wedstrijd die over twee tegen de huidige nummer 1 Den Hoorn gepland staat, zal voor Meerburg een harde dobber worden, maar daarna volgen in 2e klasse C voor de zwart witten o.a nog wedstrijden tegen Wippolder (5), Groeneweg (7), Teylingen (11) en DOSR (12). De laatste twee ploegen laten in puntenaantal nauwelijks een verschil zien met Meerburg. Hoewel men vandaag niet met een goed gevoel de terugreis naar de Rijndijk aanvaarde, benoemde Van der Poel dat het zaak is positief te blijven en met elkaar de schouders eronder te zetten om dreigend onheil af te wenden.

De zondagmiddag eveneens verliezende concurrenten boden in ieder geval een helpende hand. Het zou voor Meerburg, met een enorme geschiedenis aan nacompetitievoetbal in de voorgaande jaren, een zegening zijn diezelfde nacompetitie te ontlopen. Paulides onderschreef dit en ziet er de ernst van in dat zijn ploeg nu toch echt punten zal moeten gaan pakken. Dat de ploeg niet meer gewend is aan het spelen op echt gras mocht volgens het talent nooit het excuus zijn voor de belabberde prestatie van dit weekend.

Opstelling Meerburg:  Patrick Bom, Levi Paulides, Jeroen Verboon, Christiaan Laan, Sjors Brandsma, Boris Müller (Gijs de Leede), Justin de Jong (geel), Duuk van der Meer, Jorge Bonekamp, Ramon Weijers (Mats van der Poel), Joeri van der Voort (geel).