Op woensdagmiddag belt onze redactie naar Freek Jansen, de man op de bank bij LSVV’70. De medewerker van VI is dan op weg voor een interview in Arnhem met Klaas-Jan Huntelaar van Ajax, de club die Jansen werktechnisch gezien nadrukkelijk volgt. Uren later staat er nog een training gepland, maar Jansen vreest dat de training moet vervallen vanwege de harde wind. ,,Dan heeft trainen geen zin. Enkel zou het pas onze derde training zijn en een week voor de competitie is dat wel wat weinig. Maar dat is LSVV’70 ten voeten uit. Toch denk ik dat we een aardig ploegje hebben, maar wanneer we tiende worden en ons veilig spelen hebben we het al geweldig gedaan en kunnen we met de boot de Leidse grachten op.”

Jansen zag zijn manschappen dus nog maar weinig op de velden, maar heeft al wel een idee hoe zijn ploeg ervoor staat. ,,We hebben twee keer voor de beker gespeeld. Tegen SEV deden we het een helft goed, maar daarna zakten we conditioneel door onze hoeven (1-6). Tegen NSV’46 verloren we met 1-0, maar die nederlaag was niet nodig. We hadden echter al drie keer gewisseld en toen viel Jos van Beuningen geblesseerd uit met nog een halfuur te gaan. In Brabant wonnen we eerder een oefenpotje op ons trainingskamp. Van de spelersgroep is het gros gebleven dus ik weet wat ze kunnen. Helaas is Richard Guffens er niet meer bij en zijn goals zullen we gaan missen. Daar staat tegenover dat we drie nieuwe jonge spelers erbij hebben en dat zijn regelrechte versterkingen.”

Op de vraag of het meteen basiskrachten zijn volgt een niet alledaags antwoord van de altijd goedgemutste trainer. ,,Eigenlijk hebben wij geen basiselftal. Natuurlijk starten we elke week met elf man, maar dat zijn elke week weer anderen. Ik geloof dat ik het nog nooit heb meegemaakt dat LSVV’70 tweemaal achtereen startte met dezelfde spelers. Paulus Egberts is een aanvallende middenvelder, Jiddo Doornenbal een aanvaller en Joost Wijnakker speelt ook vanaf het middenveld. Ze gaan voor ons belangrijk worden in elk geval. Wat ik zeg, we hebben best een leuk ploegje maar conditioneel is het nog een drama. We zullen wedstrijden in zeventig minuten moeten beslissen, want in de laatste fase zitten we er eenvoudigweg doorheen.”

Opvallend genoeg start LSVV’70 in de eerste vijf wedstrijden tegen vier nieuwe ploegen in de vierde klasse. ,,Ah, ik wist dat Van Nispen uit de openingswedstrijd wordt, maar voor het overige had ik me nog niet echt verdiept. Dus na de Zilkers spelen we tegen Koudekerk (geen nieuwkomer), Oudewater, Blauw Zwart en DSVP? Je zou dan bijna denken dat we als favoriet starten als gelouterde derdeklasser. Haha. Nee joh, ik heb geen idee wat hun kracht is. Wij gaan in elk geval niemand van de mat spelen. We hebben echter vorig seizoen laten zien dat we ook best wel leuke resultaten kunnen neerzetten, ook op momenten dat je dat juist niet verwacht van ons. We hebben er heel veel zin in, zoveel is zeker. Bij ons is de sfeer altijd goed en daar veranderen de resultaten niets aan. Als ik eerlijk ben denk ik dat wij meer een ploeg zijn voor bovenin de vierde klasse, maar het verschil met onderin derde klasse is niet bepaald levensgroot. Technisch en tactisch zit het wel goed bij ons, maar de trainingsarbeid blijft nu eenmaal achter bij alle andere clubs. Daar zit onze pijn.”

Jansen ziet dat het met de club heel goed gaat. ,,Van het eerste elftal zijn er diverse spelers op hun retour of worden niet meer beter, maar het is niet zo dat spelers van tegenstanders per se beter zijn. Met elk jaar een beetje aanwas kunnen we nog wel even door. Over aanwas gesproken, de club staat er serieus geweldig voor. In de laatste 15 tot 20 jaar hebben we nog nooit zoveel leden gehad. Er zijn nu zelfs negen teams op zaterdag. Zeven bij de heren en twee vrouwenteams. Op zaterdag zijn er daardoor drie keer drie duels in de Kikkerpolder. In de ochtend speelt daarnaast de Lugdunum-jeugd hun wedstrijden. Op de andere weken speelt LSVV’70 massaal uit en dan is het Lugdunum thuis dat de klok slaat. De KNVB mag dan wel vaak worden bekritiseerd, maar dat hebben ze perfect geregeld. Zo worden de velden optimaal benut. Nu enkel nog op woensdagavond, onze trainingsavond..”

Mutaties LSVV’70:

Gekomen: Jiddo Doornenbal (lager elftal), Joost Wijnakker (VV Ravenstein), Paulus Egberts (TAVV).

Vertrokken: Richard Guffens (lager elftal), Joppe Gloerich (gestopt), Freek Jansen (enkel nog trainerschap).

Beker:

2 september: LSVV’70- SEV 1-6

9 september: NSV’46-LSVV’70 1-0

16 september: LSVV’70-Quick Boys 2

LSVV’70 reeds uitgeschakeld

Competitie (eerste drie wedstrijden):

23 september: Van Nispen-LSVV’70

30 september: LSVV’70-Koudekerk

7 oktober: Oudewater-LSVV’70