HomeZaterdagDerde klasseGefrustreerd Zwammerdam komt niet verder dan een gelijkspel tegen de hekkensluiter

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,Als je drie keer tegen Zevenhoven scoort, hoor je gewoon te winnen.” Met die woorden begint Zwammerdam-aanvaller Kenny Blanken de verklaring hoe zijn ploeg punten kon laten liggen tegen de hekkensluiter. ,,Tegen zo’n tegenstander mag je gewoon niet drie doelpunten tegen krijgen. We hebben dit echt aan onszelf te danken. Laat ik dat voorop stellen.”

Na negentig minuten stond er in Zwammerdam een eindstand van 3-3 op het scorebord.  Toch was er volgens Blanken ook een bijzondere rol weggelegd voor de scheidsrechter. ,,Normaal wil ik dit nooit zeggen, maar de scheidsrechter had nu wel een behoorlijk aandeel in de uitslag.”

De thuisploeg kende een vliegende start. Na drie minuten wist Toine Kremer een voorzet van Koen Woudenberg binnen te koppen. Een goed kwartier later maakte Zevenhoven gelijk, waarna Blanken zelf zijn ploeg weer op voorsprong schoot. Lang kon hij daar niet van genieten, want op slag van rust werd het 2-2. ,,Aan dat doelpunt ging een duidelijke overtreding vooraf waar de scheidsrechter niet voor floot’’, vertelt Blanken. En dat was tekenend voor hoe de rest van de wedstrijd zou verlopen.

,,Vanaf een bepaald moment werden er van beide kanten veel overtredingen gemaakt. Bij ons werd alles afgefloten, bij Zevenhoven niets. Terwijl het dezelfde overtredingen waren. Daarnaast hadden we zeker twee penalty’s moeten krijgen”, vond de spits. De sfeer werd daardoor steeds grimmiger en Damme verloor de focus.

In de tweede helft kon Zwammerdam het tij niet meer keren. Door onoplettendheid achterin werd het zelfs 2-3 voor Zevenhoven. Donny van der Neut wist de schade te beperken door na mooi combinatievoetbal over meerder schijven de 3-3 binnen te schieten. Daarna volgden nog enkele spannende momenten volgens Blanken. ,,Een paar minuten voor het einde kwam een speler van Zevenhoven nog één op één met onze keeper Wouter van Vaalen te staan. Gelukkig had hij die bal klemvast. Anders verlies je zo’n wedstrijd gewoon nog.”

De gastheren wisten de wedstrijd wel met elf man uit te spelen. Een knappe prestatie volgens Blanken. ,,Het is echt een compliment voor het team dat we de wedstrijd uit konden spelen. Mijn bloed kookte ook. Gelukkig hebben we een verstandig team en blijft het bij een paar woorden. Het is gewoon heel jammer dat het zo moet.”

Een zware domper voor de mannen uit Zwammerdam dus, die overigens wel een veel betere wedstrijd dan vorige week speelden. Blanken: ,,Toen ontbrak de winnaarsmentaliteit. Nu hebben we allemaal heel hard geknokt. We hadden nog meer over de flanken kunnen creëren, daar lag het zwakke punt van hen. Maar het was een stuk beter dan vorige week. Het is heel zuur dat het dan zo eindigt.”

Hekkensluiter Zevenhoven was erg blij met het vijfde competitiepunt en vierde dat alsof het kampioenschap was binnengehaald. Zwammerdam was beduidend minder blij met het puntverlies. Het team van trainer Rob de Lange zakt naar de zevende plek. Perkouw is nu de nieuwe nummer zes van de ranglijst.

Opstelling: Van Vaalen, Van Asselt, Van Dorp, L. Kremer, Peters, T.Kremer (De Bruin), Schmand, Van der Neut, Woudenberg (M. Bons), J. Bons, Blanken.