Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 ontving op het eigen Wim Mugge Sportpark, vriend maar tevens ook vijand Koudekerk. De ploeg van nu Ronald Rosdorff heeft het doorgaans moeilijk tegen de flamboyante studentenploeg. Ook ditmaal waren de pupillen van trainer Freek Jansen te sterk voor de Koudekerkers. De ‘mooi-weer’voetballers wonnen met 3-1. Een ongekende weelde, zo in het begin van het seizoen voor de rood-witten.

Gerben Groenendijk, dit keer centrale verdediger, stond onze redactie te woord. Nog net niet met een dubbele tong gezien het feit dat de voltallige LSVV selectie de seizoensopening op eigen veld vierden bij sponsor Café The Duke.

Groenendijk vertelt: ,,Het was een vreemde wedstrijd. We kwamen onfortuinlijk achter. Vanuit een corner kwam de bal tegen de rug van één van onze verdedigers (Wouter Huisman, red.). Een beetje schlemielig openden zij daarmee de score. We bleven zoeken naar de voetballende oplossing en hadden het vertrouwen dat we terug konden komen in de wedstrijd. En halverwege de eerste helft, werd onze tomeloze inzet beloond. Vanuit een fantastische vrije trap bracht Neal Petersen ons op gelijke hoogte. En nog geen minuut later kwamen we op voorsprong door nieuwkomer Jiddo Doornenbal, die de bal prima in de verre hoek plaatste. Hierna waren er  meerdere hachelijke momenten voor ons doel. Daar waar Dammes Waasdorp ons vorige week de reddende hand bood, was deze week zijn broer Thomas onze godfather. Hij stopte een pingel en hield zijn doel schoon bij diverse inzetten van onze opponent. De gebroeders hebben dus een goede onderlinge concurrentiestrijd, gezond toch?”

De sympathieke verdediger vervolgt: ,,We speelden gewoon een goede pot. En in alle eerlijkheid kan ik zeggen dat onze tegenstander alleen gevaarlijk werd uit standaardsituaties. Eigenlijk kenden we weinig problemen. Zelf creëerden we ook niet bijster veel na de theepauze, maar bleven we wel ons mannetje staan. Uiteindelijk prikten we er kort voor tijd nog een goal bij. Weer was het Doornenbal die adequaat de bal in het net werkte. Gezien het getoonde spel verdienen we deze overwinning. Voor ons is het onwennig zo’n winstpartij aan het begin van de competitie. Onze trainer Freek Jansen heeft vandaag de juiste poppetjes op de juiste plek gezet. Deze overwinning smaakt naar meer. Koudekerk dingt toch al jaren mee om de prijzen. Na negentig minuten zijn wij de terechte winnaar.”

Groenendijk tot besluit: ,,Ik ga nu ophangen. Onze voorzitter wil een toespraak gaan houden. Daar moet ik bij zijn. We zijn wederom dankbaar dat LAV ons dit seizoen weer volgt. LSVV’70 gaat voor minimaal plek tien dit seizoen. Maar goed wie weet zit er meer in. Nu verslaan we Koudekerk, een ploeg die vorig seizoen mee deed om de prijzen. De bal kan raar rollen.”

Volgende week gaat het studentencorps op bezoek bij Oudewater, dat na twee speelronden op gelijke hoogte staat na een nederlaag tegen Kagia (4-5) en een overwinning op Blauw Zwart in Wassenaar (1-2)

Basisopstelling LSVV: Thomas Waasdorp,Wouter Huisman, Ernst van Ruiten, Gerben Groenendijk, Guido Leugering, Joost Wijnakker, Nils de Groot, Rick Bardaa, Neal Petersen, Guus van Kessel, Jiddo Doornenbal.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen