Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 heeft het goede resultaat van de afgelopen weken geen vervolg kunnen geven. De Leidenaren werden op bezoek bij DVSP met een 4-2 nederlaag weer huiswaarts gestuurd. ,,Het was een teleurstellende middag”, aldus Guus van Kessel.

De aanvaller: ,,We begonnen wat later dan gepland aan de wedstrijd en vervolgens kwamen we niet scherp genoeg uit de kleedkamer, wat resulteerde in een 3-0 achterstand na vijftien minuten. We lieten gaten vallen, gingen duels uit de weg en de gastheren profiteerden hier optimaal van.”

Waar afgelopen woensdag tegen SJZ voor de LAV Cup (6-2 winst) de backs voor een hoop gevaar konden stichten, lukte dat in Pijnacker niet helemaal. Na een half uur waren de roodhemden pas echt wakker. Van Kessel vertelt door. ,,Een kwartier voor rust gingen we pas voetballen, maar dat leverde maar één doelpunt voor rust van ons op. We kregen wel wat kansjes op de aansluitingstreffer, maar deze gingen er niet in.” Aanwinst  Jiddo Doornenbal mocht de eerste Leidse treffer voor zijn rekening nemen.

Een verklaring voor het slappe begin had Van Kessel wel. ,,Op de een of andere manier kregen wij het gevoel dat we na twee overwinningen de volgende wel op halve kracht konden winnen.  Dat is echter onverklaarbaar, want met LSVV hebben we nog nooit punten gepakt op halve kracht.”

Het spelbeeld na rust bleef onveranderd. LSVV’70 ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze viel niet. Een kwartier voor tijd wisten de gasheren zelfs voor de vierde keer het net te vinden. Van Kessel, die na een uur plaats maakte voor Thomas Loos, gaat door. ,,Bij 4-1 was het klaar en verdween ook het laatste restje geloof.” Uit een vrije trap van Neal Petersen wist Doornenbal nog een goal te maken, echter was deze slechts voor de statistieken.

Van Kessel tot besluit: ,,Een wedstrijd waarin we veel te slap begonnen en het onszelf onnodig moeilijk hebben gemaakt. Dit was een tegenstander waar LSVV zeker niet van hoeft te verliezen. Volgende week tegen Zwammerdam spelen we een belangrijke wedstrijd. Winnen betekent aansluiten bij de middenmoot en dan hoeven we niet constant naar beneden te kijken. De nieuwkomers binnen ons team, zoals Jiddo en Joost Wijnakker hebben ons kwalitatieve impulsen gegeven. We hebben te veel kwaliteit om degradatievoetbal te spelen, maar het begint wel bij inzet en dat moeten we altijd tonen.”

Petersen, die Freek Jansen waarnam op de bank, baalde eveneens van de nederlaag. ,,Zo ontzettend onnodig. na de 3-0 hebben we echt laten zien goed te kunnen voetballen, maar de vraag blijft waarom we in het begin van de wedstrijd onze taken hebben verwaarloosd. Anders hadden we ook deze pot kunnen winnen. Toch geloof ik in ons team. We hoeven absoluut niet onderin te eindigen. Als dat besef er echt komt dan kan het gewoonweg een hartstikke leuk seizoen worden.”

Opstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Casteel, Groenendijk, Van Luxemburg, Leugering, De Groot(25. Van der Graaf), Wijnakker, Baarda, Doornenbal, Petersen, Van Kessel(60. Loos).

.