Districtsbeker – ,,Natuurlijk weet je dat je tegen een hoofdklasser speelt, en dan ook nog tegen een Ter Leede dat vierde staat. En dat weet je dat bij een derdeklasser alles mee moet zitten om er een echte wedstrijd van te kunnen maken. We hebben er echt alles aan gedaan, maar door diverse afwezigen was het vooruitzicht al niet ideaal. En dan zie je dat Ter Leede de wedstrijd ook bloedserieus neemt want er kwamen bij hen tien basisspelers binnen de lijnen. Uiteindelijk gaan we met een 8-1 nederlaag de mat af, maar wel trots en met opgeheven hoofd”, aldus de bevlogen FC Rijnland-trainer Paul Pikaar.

Bij de Leidse geel-groenen ontbraken de vaste krachten Mike Filippo en doelman Jeffrey Smeele door ziekte, Giovanni Koelink had net zijn eerste speelminuten in het tweede gemaakt na een lange afwezigheid en spits Boudewijn Kamphues kwam later door werkzaamheden. Dat alles gevoegd bij het afscheid van Koos de Haas, er stond een ander FC Rijnland dan Pikaar wenste. Waar Wessel Sels, overgekomen van Football Factory, het doel verdedigde kon Mario van der Pluym deze zondag zijn eerste meters in het doel van het tweede maken.

Pikaar: ,,In het eerste kwartier kregen we een kans na een snelle omschakeling, maar verder kwamen we niet. Ze zaten er echt bovenop.” Het leidde tot een 4-0 ruststand. De 5-1, een dik verdiende eretreffer, scoorde Kamphues na een mooie voorzet van Wim de Bolster. Pikaar: ,,Het blijft jammer dat we niet compleet waren en niet meer tegengas konden bieden. Maar komende zondag gaan we uit naar Nicolaas Boys, een hele belangrijke wedstrijd met het oog op de beslissing om het eerste periodekampioenschap. En laten we eerlijk wezen, deze districtsbeker hadden we toch nooit gewonnen.”

FC Rijnland staat gedeeld eerste met Altior, maar heeft met plus zes een minder doelsaldo dan de medekoploper met plus elf. En Nicolaas Boys uit, derde in deze derde klasse A, is een pittiger tegenstander dan die van Altior. ,,We gaan ervoor en ik hoop dat jullie het blijven volgen”, sprak de trainer van FC Rijnland met een knipoog.

Doelpunten Ter Leede: Bok 3, Siali 2, De Kruijs, Van Veen, Nilton.