HomeDerde klasseASCJelle Schouten staat (weer) op bij ASC en velt Aalsmeer

Jelle Schouten staat (weer) op bij ASC en velt Aalsmeer

-

Derde klasse A (zondag)-Voor eeuwig zal de naam van Jelle Schouten verbonden zijn aan de openingswedstrijd van de Ajax Sportman Combinatie op het nieuwe en ongemeen fraaie complex. Na zes minuten werd de spits omver getrokken in het strafschopgebied en scoorde het het allereerste, officiƫle doelpunt voor zijn ploeg via een strafschop. Daarmee was voor hem de koek niet op, want nog drie maal trof hij het net. ASC won zo ruim en probleemloos van het zwakke Aalsmeer.

Van meet af aan was er maar Ć©Ć©n voetballende ploeg op de uitstekende natuurgrasmat van de ploeg uit Oegstgeest: ASC dicteerde de wedstrijdĀ  en alleen de hoogte van de zege was niet voorspelbaar. Zeker in de eerste helft, met de straffe wind in de rug waren de mannen van Mo Bougrine heer en meester. Schouten liet met grote regelmaat zien veel rapper te zijn dan de defensie van Aalsmeer. Zijn tweede was echter het resultaat van een knappe actie op de vierkante meter: hij kapte zich vrij en schot hard raak. De 2-0 ruststand was natuurlijk niet alleen zijn verdienste. De roodzwarten combineerden er op los en de bezoekers draafden allengs moedelozer achter de bal aan.

Na rust zakte ASC wat weg, mede omdat de wind nog wel eens spelbreker was bij een bal op een wat grotere afstand. Profiteren deed Aalsmeer niet: net als in het eerste deel van de wedstrijd probeerden ze met een lange bal hun voorwaartsen te bereiken. De wind droeg de bal meestentijds veel verder dan verwacht zodat de Oegstgeester defensie weinig te vrezen had. Schouten scoorde vrolijk verder: eerst op aangeven van de goed doorzettende aanvoerder Sean Goebel en later na een assist van Jelle Tas.

Meerdere keren kwamen spelers van de thuisploeg oog in oog te staan met de doelman van Aalsmeer maar deze redde of bekwaam of de inzet was beneden de maat. Uiteindelijk moest keeper Vaggelis Vidiakis nog twee keer een uitstekende redding verrichten om ASC op eigen terrein nog zonder tegendoelpunten te houden. Vermeldenswaardig was nog het debuut van de tweedejaars A-junior Laurent Coopmans die liet zien op dit niveau mee te kunnen. Een uiteindelijke 4-0 zege van een gedegen spelend ASC.

Schouten (op foto)Ā vanaf nu in de Hall of Fame? Zijn naam is nu wel gevestigd als ā€˜de man die het eerste doelpunt voor ASC op eigen terrein maakteā€™. Schouten zelf voelt zich wat ongemakkelijk onder alle lof: ,,Het ging vandaag goed. Als team knalden we er vanaf de eerste minuut op. We lieten de bal het werk doen en hebben uiteindelijk weinig weggegeven. Vorige week deden we dat na een sterke start met als gevolg het verlies. Nu hielden we dat negentig minuten vol. Aalsmeer viel me eerlijk gezegd ook tegen. Vorig jaar was het een ijzersterke ploeg, maar daar is weinig van over.ā€

Aan de 21-jarige Schouten de zware taak om topschutter Jerome Rousseau te doen vergeten. Vandaag maakte hij daarĀ  een goed begin mee. ,,We scoren redelijk makkelijk en het is zaak dat vast te houden. Het lijkt me duidelijk dat niemand zin heeft om nog een jaar tegen degradatie te voetballen.Ā  Zo spelend als vandaag zal dat ook niet gebeuren; niemand verzaakte en iedereen werkte keihard tot de laatste minuut.ā€ Met een lach: ,,De hand van Mo Bougrine was vandaag al zichtbaar.ā€

ASC- Aalsmeer 4-0 (1-0). Schouten 1-0, 18. Schouten 2-0, 62. Schouten 3-0, 70. Schouten 4-0. Scheidsrechter Logtenbergh. Toeschouwers 75.

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Tas, Bergen, Goebel,Ā  Moushih, Schouten, Kuiper, Van Zandwijk, Buyze, Coopmans, Hoogervorst.