Derde klasse A (zondag)- Het is nog moeilijk te duiden hoe het gesteld is met de kracht van ASC dit seizoen. De ploeg van Mo Bougrine struikelde in de openingswedstrijd bij Kickers’69, liep vervolgens Aalsmeer onder de voet en kreeg in de derde wedstrijd een draai om de oren van Altior (5-1). De ploeg uit Langeraar doet het verrassend goed als achtervolger van lijstaanvoerder FC Rijnland. De woorden van verdediger Jeroen van Bergen waren dan ook niet onlogisch na afloop. ,,We schommelen nog teveel met ASC. Dat was vorig seizoen eigenlijk ook al zo. Daar moeten we dus rap verandering in brengen, te beginnen bij komende zondag.”

Het duurde niet lang of Vaggelis Vidiadakis moest de gang naar het net maken. Ed van der Weijden deed ASC al vroeg pijn en ASC kon zich maar lastig oprichten in de eerste helft. Marco Pellegrom, vorig seizoen ook al topschutter, maakte er 2-0 van voor de ploeg van Manfred van den Bosch, die over is gekomen van Hazerswoudse Boys. ,,We kwamen niet in de duels en speelden te timide. Lange tijd kregen we ook geen kansen en het zag er somber uit. Dat veranderde toen Ruben Hofstee er vlak voor rust 2-1 van maakte. Daardoor gingen we alsnog met een redelijk gevoel de kleedkamer in”, aldus de linksback.

Het optimisme bleek niet ongegrond. ASC kwam goed uit de rust en kreeg wat kansen om de zaken weer in evenwicht te brengen. ,,De 2-2 hing in de lucht, maar uit een vrije trap maakten zij er 3-1 van en toen werd het uiteraard weer lastiger. Vervolgens kregen we een strafschop. Ik heb niet goed kunnen beoordelen wat er gebeurde, maar er waren in elk geval weinig protesten. Helaas voor hem en ons miste Jelle Schouten en toen knakte er wel wat. We hebben het nog wel geprobeerd, maar de ruimtes werden steeds groter en daar kon Altior van profiteren. Het is jammer dat we uiteindelijk zoveel tegengoals hebben moeten incasseren.”

Mike Otto en Mika Valentijn schroefden de score op namens de thuisploeg en het verweer van ASC was volledig gebroken. Voor het ontbrekende doelpunt van de gastheren tekende overigens Anton den Haan. Zo bleef ASC dus steken op een punt gemiddeld per wedstrijd en wacht nu Nicolaas Boys, dat net als Altior uitstekend gestart is. De ploeg uit Nieuwveen versloeg dit keer Stompwijk met 3-0.

Van Bergen: ,,Het veldspel van vorige week was veel beter dan nu het geval was en natuurlijk vragen wij onszelf ook af hoe dat mogelijk is geweest. Ik heb niet echt een passend antwoord klaar, maar onze start was in elk geval heel mager en daar loop je dan de hele middag achteraan. Toch zijn er dus wel kantelmomenten geweest, maar die hebben we niet gegrepen. Het is nu zaak om volgende week thuis te winnen zodat we weer wat inschuiven in het klassement. De wisselvalligheid moeten we kwijt raken, zoveel is zeker.”

Coach Van den Bosch van Altior: ,,Anders dan de uitslag doet vermoeden ging het allemaal toch echt niet vanzelf. Na de vroege openingsgoal leek er een soort van gemakzucht in de ploeg te sluipen en dat gaf ASC de kans zich te herstellen. De aansluitingstreffer gooide na onze tweede goal ook nog roet in het eten. In de rust hebben we met elkaar de puntjes op de i gezet en dat zag ik de tweede helft terug, erg content met de uitslag.”

Basisopstelling ASC: Vidiadakis, Hofstee, Mouchic, Coopmans, Van Bergen, Dutrieux, Hoogervorst, Goebel, Schouten, Van Zandwijk, Buijze.