dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKagia blijft ongeslagen in tweede periode maar verliest twee punten

Kagia blijft ongeslagen in tweede periode maar verliest twee punten

-

Derde klasse A (zaterdag)- ,,Natuurlijk is het balen dat we het zo weggeven uit bij BSC’68, maar ze staan niet voor niets op de tweede plek. Maar als we met 1-3 na rust voor staan, dan is het toch zonde dat ze dan kort voor tijd toch de gelijkmaker konden scoren. Over de gehele wedstrijd genomen hadden wij echt wel recht op de drie punten. We kregen weer naar afloop de complimenten voor ons spel, zoals eerder ook tegen het ook hooggeplaatste Be Fair. Maar met alleen maar complimenten komen we niet echt hoger op de ranglijst”, aldus de balende Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo.

Zou Kagia na de overwinning vorige week op VV Leiden (3-0) nu kunnen doorpakken met een driepunter uit in Benthuizen op sportpark ‘Ons nieuwe erf’? Plek zeven op de ranglijst met 14 uit 10 was niet de plek waar trainer Anton Wijsman en zijn spelers aan dachten bij aanvang van dit seizoen. En hoe zou BSC’68 zich herstellen van de onverwachte 1-0 nederlaag vorige week tegen het laaggeplaatste Blauw Zwart? Ondanks deze nederlaag stonden de groenwitten wel op een fraaie tweede plek met 23 uit 10 in deze derde klasse A.

Het was Kagia-verdediger Stefan Tibboel die na een kwartier spelen zijn inzet net door de doelman van BSC’68 gekeerd zag worden. Lobbezoo: ,,We waren die eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en hadden zeker het beste van het spel. Ondanks de lastige wind, die vrij spel had, balden we lekker en was het jammer dat Dorus van der Voort en Rens Lamboo de kansen niet wisten te benutten.” Het was zelfs de thuisploeg dat halverwege de eerste helft middels een strafschop onverdiend aan de leiding kwam, 1-0. Maar twee minuten later was het Lamboo die de gelijkmaker liet aantekenen, ook met een elfmetertrap.

Met deze 1-1 werd de rust bereikt. ,,We moesten gewoon ons eigen spelletje blijven spelen dan zou het zeker goed komen”, was wat Lobbezoo in de rust te horen kreeg. De trainer kreeg gelijk, want Lamboo kreeg het aardig op zijn voetbalheupen. Kort na de thee profiteerde hij van een blunder van de BSC’68-doelman en even later bracht mij met een briljante assist Sam van der Veek voor dezelfde doelman en deze scoorde beheerst de 1-3. Naast de ‘paarse vrijdag’ kennen we in het voetbal nu ook de ‘rode 62’ want in die minuut kon van beide ploegen één speler met rood eerder de kleedkamer opzoeken. Voor de uitploeg betrof het Jesper Imanse en dat zou voor Kagia verregaande gevolgen krijgen.

Lobbezoo: ,,Met tien tegen tien gingen wij meer en meer achteruit lopen waar zij voortdurend de lange bal naar twee nog langere spitsen hanteerden. Dat ging vanzelf en we konden ons er echt niet meer onderuit voetballen. Zo kwam de 2-3 uit het niets tot stand en kort voor tijd maakten ze zelfs de onterechte gelijkmaker. Balen man, we hebben het echt weggegeven!”

De oranjewitten staan nu zesde met 15 uit 11 (27-21) en ontvangen komende zaterdag middenmoter DWO. De ploeg uit Zoetermeer verloor onverwacht thuis met 1-2 van Blauw Zwart dat nu zonder puntverlies de tweede periode aanvoert. Het kan verkeren.

De Kagia-verdediger komt van FC Lisse en is bezig aan zijn eerste seizoen in Lisserbroek: ,,We hebben een leuke groep, we voetballen goed dus komende week tegen DWO dan maar eens drie punten in plaats van drie complimenten.”

BSC’68 – Kagia 3-3 (1-1). 25. BSC’68 1-0 (strafschop), 27. Lamboo 1-1 (strafschop), 51. 1-2 Lamboo, 54. Van der Veek 1-3, 69. BSC’68 2-3, 85. BSC’68 3-3.

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Timmermans, Hogewoning, Tibboel, Lobbezoo, Van der Veek, Van der Schinkel, Van Beelen, Imanse, Lamboo, Van der Voort.