Derde klasse A (zaterdag)- Kagia trainer Anton Wijsman had na afloop van het duel Kagia-Be Fair wat tijd nodig om zijn teleurstelling te verwerken. Ondanks de complimenten voor zijn goed voetballende  ploeg van zijn collega trainer, kwam de nederlaag (1-2) hard aan bij Wijsman. De ploeg uit Waddinxveen, dat vorig seizoen uit de tweede klasse degradeerde, kon zaterdagmiddag de ambitie om het verloren terrein zo snel mogelijk te heroveren geen moment waarmaken. De gasten hadden twee zwakke momenten nodig van de thuisclub om de uiterst gelukkige zege binnen te slepen.

Statistieken van de snelste treffer in het amateurvoetbal zijn waarschijnlijk niet voor handen, maar de treffer na vijftien seconden van Be Fair zal ongetwijfeld hoog scoren. Nadat leidsman Opdam de wedstrijd opende, trapte de gastheren af richting de eigen doelman Luuk van Paridon. Verdediger Kevin Robelus leverde vervolgens het speeltuig in bij een dankbare tegenstander, die geen enkele moeite had de supersnelle 0-1 binnen te schieten.

De manschappen van trainer Wijsman waren de klap snel te boven en gingen met knap combinatievoetbal op zoek naar de gelijkmaker. Dirk-Jan Ligtenberg was in de tiende minuut dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot miste echter precisie om het de doelman van de gasten moeilijk te maken. De verdiende gelijkmaker kwam binnen het kwartier van de voet van Tijs van der Schinkel, die een schitterende pass van Lichtenberg knap in de verre hoek schoot(1-1).

De Lisserbroekers domineerden de wedstrijd, en kregen de beste kansen om op voorsprong te komen. Sam van der Veek schoot, na alweer een vloeiende aanval, van dichtbij hoog over. En vervolgens ging het weer verdedigend mis bij de thuisclub. Be Fair, dat in de touwen hing, profiteerde van de chaos in de laatste linie en pakte in de 25ste minuut het presentje ter plekke uit (1-2).

Weer moest de ploeg van Wijsman dus in de achtervolging, waarbij het gebrek aan scorend vermogen deze middag pijnlijk aan het licht kwam. Zo kreeg Ligtenberg de kans om  met het hoofd een hoekschop binnen te koppen, en miste Joey van Beelen in de slotfase van de eerste helft een opgelegde kans op de gelijkmaker, na een fraaie assist van de goed spelende Van der Schinkel.

Na het ontsteken van het kunstlicht in het tweede bedrijf werden de bezoekers volledig overspeeld door de oranjehemden, waarbij de thuisclub wel door een snelle counter bijna werden verrast. De deklat voorkwam de 1-3. Na ruim een uur wedstrijd claimde Van Beelen een strafschop. De goed leidende scheidsrechter honoreerde de smeekbede niet. Wijsman hoopte met het inbrengen van Doris van der Voort op meer stootkracht. De ervaren spits kon echter ook geen positieve draai geven aan de volop aanvallende Kagianen. Be Fair bleef met de counters gevaarlijk en was in de slotfase nog dichtbij een grotere voorsprong. Glen Lobbezoo was namens de thuisclub in de slotminuut nog dichtbij de gelijkmaker. Zijn uitstekende kopbal ging rakelings naast. Zo werden de twee kostbare fouten de veel beter voetballende thuisploeg fataal.

,,We waren de bovenliggende partij, maar maakten kostbare fouten. We waren uiteindelijk niet bij machte om de kansen te verzilveren. Te weinig raffinement om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Het zit ons wat blessures betreft ook niet mee, maar het tij zal toch wel een keer gaan keren”, aldus de verliezende trainer.

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Timmermans, Hogewoning, Tibboel, Lobbezoo, Robelus, Van der Veek, Van der Schinkel, Van Beelen, Imanse, Ligtenberg.