Derde klasse A (zaterdag)- Het zat de mannen uit Lisserbroek dit seizoen nog niet echt mee. Erger nog, ze verloren tot nu toe alle thuiswedstrijden. Dat waren ze niet gewend, sterker nog, verleden seizoen werd er thuis nooit verloren. Dat vlekje is tegen WDS nu gelukkig deels weggepoetst (5-0). Beide ploegen hadden tot aan deze wedstrijd uit vijf partijen hetzelfde aantal punten, namelijk 6 en evenveel wedstrijden gewonnen en verloren. Alleen het doelgemiddelde van Kagia met 10 voor en 11 tegen was beduidend beter. Om op de ranglijst wat te stijgen en de verliesreeks van thuiswedstrijden te onderbreken moest er dus wat gebeuren.

Middenvelder Jesper Imanse voelde voorafgaand aan de wedstrijd, maar ook afgelopen week, dat dit deze keer ging gebeuren. ,,We hadden de hele week goed en fanatiek getraind en iedereen had er ontzettend veel zin in om weer eens wat te laten zien. De vorige wedstrijden hadden we niet gedaan wat we eigenlijk hadden moeten doen en dat moest thuis voor eigen publiek maar eens worden getoond en recht gezet. Er was inderdaad deze keer weer de beleving die we nodig hebben en we begonnen goed aan de wedstrijd. We speelden 4-4-2, het middenveld draaide goed en de spitsen werden goed bereikt.”

Ondanks deze positieve instelling werd de theepauze bereikt met een schamele 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tijs van der Schinkel. De hervatting daarna begon slecht, maar keeper Luuk van Paridon sleepte zijn mannen erdoorheen met een prima redding. Dat motiveerde de ploeg behoorlijk en vanaf dat moment ging het opeens goed lopen. De mannen uit Waarder/Driebruggen werden vrij simpel opgerold met nog eens 4 prima doelpunten. Imanse nam persoonlijk het tweede en vierde doelpunt voor zijn rekening, van der Schinkel was goed voor doelpunt drie en dus ook zijn tweede waarbij  Joey van Beelen niet achter bleef door de 5e goal te scoren.

Imanse (foto): ,,Het liep opeens goed, we vonden elkaar makkelijk en we kregen er steeds meer plezier in. Dat zette zich na afloop door in het clubhuis want het was daar voor ons, door deze ruime overwinning en de eerste winst in een thuiswedstrijd, nog lang heel gezellig. Volgende week uit tegen LSVV’70. Dan moeten we deze goede vorm en beleving vast houden, lekker winnen in Leiden en daardoor weer stijgen op de ranglijst naar een plek waar wij thuis horen.”

Trainer Wijsman was ook opgelucht dat zijn ploeg weer eens ouderwets uit de verf kwam. ,,De staf weet wat deze groep kan en tot nu toe is dat te vaak achterwege gebleven. Toch voelde we dat het eraan zat te komen en deze ruime zege komt volledig op ons eigen conto. Bij de tegenstander werd gesproken over een off-day, maar daarmee doe je ons tekort. Deze wedstrijd geeft vertrouwen en van daaruit moeten we nu doorpakken.”

Wel zag Kagia het nog enige weken moeten doen zonder Pascal Timmermans, Rens Lamboo en Timo Sluijmer. Het drietal heeft te kampen gehad met blessures, maar het herstel is ingezet. Kagia is nu zesde op de ranglijst met drie overwinningen en drie verliespartijen.

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Tibboel, Hogewoning, Lobbeoo, Hoejenbos, Robelus, Van der Veek, Van der Schinkel, Imanse, Van Beelen, Ligtenberg.