HomeZaterdagDerde klasseKnappe zege Zwammerdam op Oudewater: 3-2

Knappe zege Zwammerdam op Oudewater: 3-2

-

Derde klasse A (zaterdag)-Zwammerdam boekte zaterdag een tweede knappe overwinning op rij, dit keer met 3-2 op het hoger geklasseerde Oudewater. Met zeker in de eerste helft goed voetbal wezen de mannen van Rob de Lange de bezoekers terug. Had Zwammerdam de counters in de tweede helft beter uitgespeeld, dan had de zege groter kunnen uitvallen.

De toeschouwers, de thuisblijvers kregen ongelijk, zagen een uitstekende eerste helft van beide ploegen. Fris en aanvallend voetbal was het motto met ook nog eens een viertal prachtdoelpunten. Oudewater begon sterk en Menno Venhof zette zijn ploeg al na een tiental minuten op voorsprong door een voorzet met het hoofd te verlengen die buiten bereik van Zwammerdam keeper Emiel Samson in de uiterste hoek belandde. Een minuutje later doelpuntte Daniel van Leeuwen voor het eerst deze middag door koppend een voorzet van Ruben de Bruin af te maken.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers weer op voorsprong toen Niek Sluijs een vrije bal slim laag langs de muur in de uiterste hoek schoot. Damme was niet onder de indruk en een goed doorzettende Van Leeuwen scoorde de 2-2. Met die stand brak de rust aan. Zowel Zwammerdam als Oudewater kon zeggen dat er nog wel een goaltje bij had gekund. Belangijker voor zowel trainers als publiek was dat er met hartstocht was gevoetbald en het kwalitatief dik in orde was.

In de tweede helft zakte Oudewater wat weg. Zeker aanvallend gezien duurde het allemaal net even te lang om de defensie van de thuisploeg in de problemen te brengen. Toen Van Leeuwen aan het eind van een counter stond, sneller was dan drie Oudewater verdedigers en de opspringende bal met een volley hard in het doel schoot bleek de buit binnen. Zwammerdam leunde achteruit en was razend gevaarlijk via de snelle spitsen Van Leeuwen en vooral Koen Woudenberg. Doelpunten vielen er niet meer te noteren. Met de 3-2 was Zwammerdam zeer tevreden.

,,Ik had gehoopt op zeven punten uit de laatste drie wedstrijden”, zo sprak De Lange. ,,We staan nu op zes en volgende week wacht Blauw Zwart. Dat leek een niet zo sterke ploeg, maar inmiddels wonnen ze vier keer achter elkaar. Toch ga ik ook volgende week voor een zege. Vandaag speelden we, ondanks het gemis van een paar spelers, een sterke pot. Volgende week verwacht ik hetzelfde van onze jongens.” Ook Van Leeuwen is vanzelfsprekend een zeer tevreden man. ,,Achterin stonden een paar grote, sterke kerels en dat ligt me wel, er lekker in kleunen. Daarbuiten werd er van beide kanten nog eens goed gevoetbald, want vergis je niet, Oudewater kan wel een balletje trappen hoor. Positioneel stonden ze goed. Bij die 3-2 moesten ze komen en kregen we de ruimte. Jammer dat we de kansen niet benutten. Bij 4-2 is het over, nu werd het nog even benauwd.”

Vooruitkijkend naar het duel met Blauw Zwart:  ,,Zij zijn ook in een winning mood, dat wordt uitkijken geblazen. Vandaag eerst maar eens genieten van de drie puntjes. We zitten op koers en het zou wel een heel mooie afsluiting zijn als we volgende week ook winnen. Dan gaan we langzaam omhoog kijken.”

Zwammerdam neemt voorlopig enige afstand van de onderste regionen en sluipt bij een overwinning op Blauw Zwart zelfs de middenmoot in. Dat is de plek waar ‘Damme’ thuis hoort volgens zowel De Lange als Van Leeuwen.

Zwammerdam-Oudewater: 3-2 (2-2).  12. Venhof 0-1, 13. Van leeuwen 1-1, 22. Sluijs 1-2, 30. Van Leeuwen 2-2, 64. Van Leeuwen 3-2. Scheidsrechter: Apperloo. Toeschouwers: 60.

Basisopstelling Zwammerdam: Samson, De Bruin, Van Dorp, Van den Berg, Peters, Lars Kremer, Woudenberg, Toine Kremer, Van Leeuwen, Van der Neut, Bons.

Basisopstelling Oudewater: Rietveld, Van der Neut, Sluijs, Rijsbergen, Venhof, Miltenburg, Hesan, Goes, La Lau, Blankenburgh, Stalvord.

Foto’s: Jaap Peters.

Note redactie: laatste foto van zaterdagmorgen…