Ook dit jaar zal er wekelijks een Krakerrr van de Week worden gekozen. Dat kan gaan om ploegen die om de koppositie spelen, een degradatieduel uitvechten of er staat een onvervalste derby voor de deur. En zo zijn er nog wel een aantal redenen te bedenken om te kiezen voor een speciale wedstrijd. Alle clubs gaan wekelijks mee in de voorbeschouwing en daarnaast komt een club dus in aanmerking voor extra aandacht middels deze bijdrage. Deze week is de keuze gevallen op een ontmoeting in de derde klasse zaterdag. Kagia is gastheer van Koudekerk. Onze redactie polste de stemming in Lisserbroek.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal valt er op Kagia geen peil te trekken. De formatie van coach Anton Wijsman presteert tot nu toe bijzonder wisselvallig. Als de Lisserbroekers de aansluiting met de top niet willen verliezen is komende zaterdag een zege op het bezoekende Koudekerk noodzaak. Aanvaller Dorus van der Voort blikt vooruit.

De 30-jarige Lissenaar maakte de voorbije zomer de overstap van tweedeklasser Teylingen naar de oranjehemden. ,,Voordat ik voor Teylingen uitkwam speelde ik al bij FC Lisse zondag en SJC. Bij die laatste vereniging drie jaar. Toen wilde ik het weer bij m’n oude club – Lisse dus – proberen, maar dan op zaterdag. Ik belandde er in het tweede elftal en kende er, mede doordat ik vaak geblesseerd was, geen goed seizoen. Daarna ben ik naar Teylingen gegaan. Daar heb ik vier jaar gespeeld”, vertelt Van der Voort.

Op sportpark De Roodemolen vormde de promotie naar de tweede klasse het hoogtepunt van zijn verblijf aldaar. Dat was in het seizoen 2015/2016, waarin hij maar liefst 28 competitiegoals voor zijn rekening nam. In de erop volgende jaargang handhaafde Teylingen zich op het hogere niveau en koos Van der Voort vervolgens voor een overgang naar Kagia.

,,De wedstrijden van Teylingen tegen clubs als DOSR, Foreholte en ROAC zijn natuurlijk wel leuk. Daar komt veel publiek op af. Maar de overige duels, veelal tegen clubs uit de Haagse regio, zijn minder interessant. Bovendien wilde ik toch weer liever op zaterdag gaan voetballen. Nu kende ik veel jongens bij Kagia. Ik heb me goed geïnformeerd en daarna contact gezocht met die club. Op een gegeven moment volgde er een gesprek met Anton Wijsman, waarna ik de knoop heb doorgehakt. Ik heb er geen spijt van. Het is erg gezellig en het is ook nog bij mij om de hoek. Ik kan er lekker op de fiets naartoe.”

Van der Voort, in het dagelijks leven werkzaam als financieel medewerker bij kennisbemiddelaar HeadFirst in Hoofddorp, gaf in de voorbereiding op het huidige seizoen meteen zijn visitekaartje af. In de bekerontmoetingen met WVC, Overheem en Woubrugge scoorde hij er lustig op los. ,,We zijn als team redelijk goed begonnen, maar ik moet eerlijk zeggen dat we voor de beker ook niet echt sterke tegenstanders troffen. Na drie wedstrijden hadden we een doelsaldo van 20-0. Zelf maakte ik een stuk of tien doelpunten. Dus vond ik het wel verrassend dat ik in de eerste competitiewedstrijd, uit bij Oudewater, op de bank moest beginnen. De trainer zei dat hij voor twee balvaste spitsen koos. En ik ben een ander type. Ik moet het hebben van mijn snelheid en mijn doelgerichtheid. Maar goed, we kwamen met 4-1 achter en toen mocht ik als derde aanvaller invallen. Ik wilde toen wel laten zien wat ik waard ben. Ik speelde niet goed, maar scoorde wel tweemaal en was ook nog bij een andere goal betrokken. Ook al zit ik niet zo in de wedstrijd, ik krijg toch altijd wel kansen. Ik sta vaak op de goede plek. Uiteindelijk wonnen we nog met 4-5. Sindsdien sta ik in de basis.”

De Lisserbroekers lieten het na de winst in Oudewater een week later echter weer afweten. Aan de Kikkerbeetstraat ging het bezoekende Van Nispen er met een royale 1-4 overwinning vandoor.  ,,We werden overrompeld, lieten ons de kaas van het brood eten. Het is een ploeg met veel kwaliteiten, maar wij speelden gewoon niet goed. Afgelopen zaterdag, tegen Blauw Zwart, wilden we hoe dan ook eens geen tegengoals incasseren. Dat lukte, maar we moeten nog wel het een en ander verbeteren. Vaak maken we verkeerde keuzes en zijn we slordig in de passing. Enfin, we wonnen wel: met 0-4. Het is natuurlijk ook jammer wat we met veel blessures kampen. Tegen Blauw Zwart raakte nu weer Timo Sluymer geblesseerd. Die is er voorlopig ook niet meer bij. We hebben best wel een brede selectie, maar toch…”, aldus Van der Voort, die zelf in Wassenaar met twee treffers een flink aandeel had in de zege.

Komende zaterdag ontvangen Van der Voort en de zijnen Koudekerk, dat net als Kagia aan het einde van de vorige rit promotie via de nacompetitie misliep. ,,Ik heb de laatste jaren zelf op zondag gespeeld, dus de tegenstanders van nu ken ik eigenlijk niet. Wel heb ik de indruk dat we in een zware klasse zitten. Het lijkt erop dat iedereen van iedereen kan winnen, Nu, na drie rondes, heeft alleen nog maar Soccer Boys alles gewonnen. Dat zegt genoeg. Koudekerk schijnt ook een lastige opponent te zijn. We zullen het wel merken. Verder moeten we het maar van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Ik verwacht sowieso dat we bovenin zullen meedraaien. Het streven is in elk geval het binnenhalen van een periodetitel. En dan maar eens zien hoe ver we kunnen komen”, besluit Van der Voort.