Derde klasse A (zaterdag)- Al weken is LSVV’70 in een hevige strijd verwikkeld om de elfde en tiende plaats. De elfde plek verplicht straks tot het spelen van p/d-wedstrijden en eindigt een ploeg een plaats hoger dan zit het seizoen erop na zesentwintig wedstrijden. Na dit weekend heeft LSVV’70 ten opzichte van Floreant de beste papieren om er zeker van te zijn ook volgend seizoen in deze klasse te kunnen uitkomen. De Boskopers gingen met 1-0 onderuit bij WDS, terwijl LSVV’70 met 3-2 te sterk was voor Zevenhoven, dat nu officieel al gedegradeerd is.

Trainer Freek Jansen van de Leidse ploeg aan het woord. ,,We moeten het nu kunnen afmaken. Volgende week gaan we naar Floreant toe en misschien is een gelijkspel al voldoende voor ons om handhaving af te dwingen. We sluiten nog af met een duel tegen Zwammerdam. Bij winst zijn we uiteraard overal vanaf en dat willen we uiteraard ook wel. Hoewel, er zijn spelers bij die liever nog even doorballen omdat hun vrouwen of vriendinnen anders straks op zaterdagmiddag de stad in willen of op de bank willen gaan zitten.”

Winst tegen Zevenhoven was wel een vereiste om de beste papieren in handen te krijgen voor de (ex-)studentenploeg. ,,Je kon aan alles merken dat zij het wel geloofden en dat ze zich hadden neergelegd bij degradatie. We hadden het wel veel eerder af moeten en kunnen maken. Nu duurde het nog vrij lang dat we zeker waren van de winst, maar het was zeker wel terecht te noemen. We hadden ook wel wat pech met ballen op de lat, de paal en een afgekeurd doelpunt. Maar goed, we staan nu vaster tiende en daar gaat het om. Het zou voor ons prettig zijn als de wedstrijd tegen Zwammerdam er straks niet meer toe. Ook wel eens lekker om mee te maken in plaats van wedstrijden spelen die er nog om doen.”

Voor LSVV’70 opende Rick Bardaa de score en hij was de aangever voor de tweede treffer, die van een handtekening werd voorzien door Richard Guffens. Zevenhoven deed voor rust nog iets terug, maar Neal Petersen benutte een vrije trap, even na rust, om de derde Leidse treffer op het scorebord te krijgen. In de slotminuut werd de marge nog verkleind, maar daar bleef het bij.