HomeZaterdagDerde klasseLSVV ’70 verzuimt in de eerste helft de wedstrijd naar zich toe...

LSVV ’70 verzuimt in de eerste helft de wedstrijd naar zich toe te trekken

-

Derde klasse A (zaterdag)- LSVV’70 speelde dit weekend tegen de ploeg die in de nek van de Leidse studenten hijgt, te weten Linschoten. De wedstrijd tussen de nummers 11 en 12 van derde klasse A werd van start- tot eindsignaal prima geleid door scheidsrechter Korbee. Ook hij zag dat er geen winnaar uit de tweestrijd kwam (2-2).

Al in de eerste minuten was het plukje toeschouwers getuige van een aantal mooie aanvallen van LSVV. De corner die Linschoten in diezelfde eerste minuten kreeg werd goed uitverdedigd door de Leidse studenten en voorgezet in een aanval over de breedte van het veld. De doelpoging die Freek Jansen hierop liet volgen belandde naast het net.

Niet veel later schoot Guus van Kessel, na een door LSVV genomen hoekschop, de bal vanaf de 16 meter hard over. De kansen volgden elkaar vooral in de eerste tien minuten van de wedstrijd rap op. LSVV acteerde veel voor de goal van de bezoekers, maar kon het gaatje nog niet vinden. Ook niet met de lengte van vooral Richard Guffens. Helaas werd een schitterend gegeven bal van wederom Van Kessel bij de eerste paal niet afgemaakt en stond de keeper van Linschoten ook met grote regelmaat precies op de goede plek in zijn goal. Beide ploegen maakte gebruik van een snelle omschakeling, maar vooral de verdedigende linie van LSVV en de keeper van Linschoten zorgden ervoor dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Hoewel het resultaat uitbleef werd vooral een degelijke, goed verzorgde eerste helft neergezet door LSVV. Het was voor de toeschouwer kostelijk om het team samen te zien voetballen. Niet alleen met aanvallen over de rechter- maar zeker ook over de linkerflank met schitterende crosspasses van zowel Tim van Luxemburg als Guido Leugering, die daarmee hun teamgenoten op de rechterkant moeiteloos bedienden.

Dat LSVV dit seizoen vaker last heeft van het niet kunnen scoren, bleek in de bestuurskamer.De trouwe gedienden mopperden over de gemiste kansen en waren van mening dat de ploeg die als eerste zou scoren ook zou gaan winnen.

Een paar minuten nadat scheidsrechter Korbee de 2e helft inluidde, scoorde Linschoten een doelpunt uit een schitterend genomen vrije trap. De nog zeer jonge nummer tien van de Linschotenaren schoot de bal vanaf het randje van het 16 meter gebied langs de muur in de kruising. Het enthousiasme dat de bezoekende ploeg uitte op de cornervlag leverde hen een gele kaart op.

Na dit eerste doelpunt voerde Linschoten duidelijk de druk op en leek LSVV even de weg kwijt te zijn. Daarna kam de thuisploeg weer onder de druk vandaan. Een corner voor LSVV kwam in de rebound bij Guido Leugering terecht maar ook dit schot kwam in de handen van keeper Hoogenboom terecht.

Een schitterend ingezette beweging van Guffens werd door Rick Baarda prachtig ingeschoten (1-1). LSVV pakte de wedstrijd weer op, zette meer druk naar voren maar verloor tijdens een aanval van Linschoten even de rappe Sam da Cruz (10) uit het oog, welke moeiteloos de 1-2 in de goal kon koppen. LSVV was niet van plan het hierbij te laten zitten maar kansen door zowel Guffens, van Kessel, Baarda en zelfs van verdediger Van Beuningen misten hun doel.

Toch lukte het Guffens, na een mooi genomen vrije trap van Leugering, de bal tussen de palen te krijgen en de meer dan verdiende 2-2 op het scorebord te zien verschijnen. Na een vrije trap voor Linschoten volgde een kopduel in de zestien waarna de nummer 11 van de bezoekers bebloed het veld verliet met een flinke snee in het hoofd.

Beide ploegen waren vastberaden de winst naar zich toe te trekken in de resterende minuten en LSVV kwam met een schot op de paal wel heel dichtbij de 3-2. Hierop volgend kreeg de Leidse ploeg ook nog een geweldige kans na uitblijven van een vlagsignaal voor buitenspel. In de daaropvolgende uitbraak van de thuisploeg stak de grensrechter van Linschoten vervolgens wel zijn vlag op terwijl LSVV verre van buitenspel stond en mompelde het publiek van beide ploegen dat de grensrechter het dus twee keer verkeerd interpreteerde. In de allerlaatste minuut kwam een doelpoging van Linschoten net naast de goal terecht en stond bij de uitbraak van LSVV scheidsrechter Korbee hinderlijk in de weg. Zo bleef de eindstand in de Kikkerpolder op 2-2.

LSVV’70 speler Guus van Kessel benoemde na de wedstrijd alle vertrouwen te hebben in de goede afloop van dit seizoen. Met nog een aantal wedstrijden te gaan tegen ploegen uit de onderste regionen van de ranglijst hopen de Leidse studenten nog punten te vergaren en zich zo rechtstreeks veilig te spelen.

Duidelijk is dat men bij LSVV heel goed weet dat de bal in het net moet eindigen maar lijkt het er steeds meer op dat scoren dit seizoen niet tot de makkelijkste opdrachten behoort. Desalniettemin was het fijn om een middag goed verzorgd voetbal te zien waar een duidelijke visie achter zit. Mooi opbouwend voetballen, kansen creëren en elkaar in het veld weten te vinden. Een voetbalmiddag zoals hij hoort te zijn, met twee elkaar waarderende en respecterende ploegen en niet te vergeten een goede wedstrijdleiding. Het leverde enkel geen winnaar op en daar mocht LSVV uiteindelijk wel het meest moeite mee hebben.

Opstelling LSVV’70: Dammes Waasdorp, Jos van Beuningen, Wouter Huisman (Demian Flippo), Tim van Luxemburg, Guido Leugering, Thomas Loos (Sander Mulder), Neal Petersen, Rick Baarda, Freek Jansen (Alen Stjepanovic), Guus van Kessel.