HomeZaterdagDerde klasseLSVV kent off-day en verliest van Siveo’60 (plus podcast met Wouter Huisman)

LSVV kent off-day en verliest van Siveo’60 (plus podcast met Wouter Huisman)

-

Derde klasse A (zaterdag)-Het LSVV van speler/trainer Freek Jansen zit in een positieve flow de laatste weken. Vorige week werd er nog knap gewonnen uit bij WDS in Driebruggen. Ditmaal moesten de Sleutelstedelingen op eigen bodem aantreden tegen het laag geklasseerde Siveo’60. De heenwedstrijd werd door de studentenploeg verloren (4-2), dus men was gewaarschuwd. Ook ditmaal ging de ploeg uit Zegveld, geheel verdiend, met de winst aan de haal. Het werd 1-3.

De bezoekende ploeg startte scherp aan de wedstrijd. Het kreeg meerdere vrije trappen toegekend net buiten het strafschopgebied van LSVV. Deze werden echter keer op keer verprutst, doordat de vrije-trappennemers simpel in de opgestelde muur schoten. Kort na deze mogelijkheden had Siveo aanvaller Gerwin Verlaan een opgelegde mogelijkheid. Zijn inzet verdween maar net naast het doel van LSVV sluitpost Thomas Waasdorp. Bij de gastheren oogde de organisatie slapjes en werd er veelvuldig balverlies geleden. Toch wist de ploeg uit Zegveld hier niet echt raad mee. Het viel wel aan maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet.

Halverwege de eerste helft kregen de Leidenaren warempel de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Jansen stuurde ploeggenoot Erwin Humme weg, maar deze honderd procent kans ging rakelings voorlangs. De rood-witten probeerden hierna aan te zetten, maar kwam niet door de compacte verdediging van de opponent. Toch viel er een doelpunt te noteren in de rommelige eerste helft. In de laatste minuut werd Siveo speler Verlaan uit een goede pass vrijgespeeld en werkte de bal tegen de touwen. Dit was meteen de laatste actie van de eerste helft. Zo keken de studenten tegen een achterstand aan in de rust. In het tweede bedrijf zou er een tandje bij moeten, om geen onnodig puntenverlies te leiden.

Na de onderbreking kreeg Verlaan een opgelegde kans om de  score te verdubbelen. Zijn schot kon maar net gepareerd worden door Waasdorp. De bezoekende ploeg had het betere van het spel en vergrootte de voorsprong terecht. LSVV verloor de bal onnodig op het middenveld en met een fraaie steekbal werd Verlaan weggestuurd. Behendig omspeelde de aanvaller Waasdorp en werkte de bal in het lege doel. Kort hierop had de genadeklap uitgedeeld kunnen worden. Wederom was Waasdorp alert op de inzet van Danny Groenendijk. Siveo was net wat feller in de duels en de thuisploeg had hier zichtbaar moeite mee. Dan moest het maar uit een dood spelmoment.

Nadat Guus van Kessel was neergelegd net buiten het vijandelijke strafschopgebied nam Neal Petersen plaats achter de bal. Met een prima vrije trap over de muur heen tekende hij voor de aansluitingstreffer. De vreugde was echter van korte duur. Enkele minuten later kopte Gert-Jan Brak snoeihard binnen, uit een corner genomen door Groenendijk. De studentenploeg zette nog aan, maar het was simpelweg te laat. Kostbaar puntverlies dus voor de manschappen van Jansen en de veilige tiende plaats is weer wat verder weg. Volgende week heeft de Leidse equipe een lastige uitwedstrijd in Nieuwkoop op het programma staan. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de studenten in uitwedstrijden goed presteren dit seizoen. En LSVV’70; het blijft een grillige ploeg.

LSVV’70-Siveo’60 1-3 (0-1) 45. Verlaan 0-1, 59.Verlaan 0-2, 83.Petersen 1-2, 86.Brak 1-3. Scheidsrechter: R.Turk. Toeschouwers: 40.

Opstelling LSVV: Tom Waasdorp, Ernst van Ruiten (Leo Casteel), Wouter Huisman, Tim van Luxemburg, Guido Leugering, Erwin Humme (Guus van Kessel), Gerben Groenendijk, Neal Petersen, Richard Guffens, Freek Jansen (Joppe Gloerich), Thomas Loos.