Derde klasse A (zaterdag)- LSVV ’70 speelde zaterdagmiddag een uitwedstrijd bij Sportvereniging Nieuwkoop zonder coach/speler Freek Jansen. De tevens verslaggever van VI vertoefde in Sofia waar hij het zoveelste debacle meemaakte met Danny Blind en de zijnen. Nieuwkoop nam voorafgaand aan de tweestrijd de vierde plaats in en maakt er geen geheim van ambities te hebben voor een plek in de nacompetitie.

Deze week werd bij de club uit Nieuwkoop bekend gemaakt dat men komende seizoen ook graag weer van de diensten van Koos van Zoest gebruik maakt, zijn duo-hoofdtrainer Huib Prijs neemt wel afscheid aan het einde van het seizoen. Na zijn jarenlange inzet, gaat Huib genieten van zijn voetbal-pensioen. Nieuwkoop vist dit seizoen regelmatig uit de eigen visvijver. A -junioren genieten met grote regelmaat speelminuten in het 1e elftal.

LSVV’70 kwam dus op bezoek en dat was voor deze twintigste speelronde de nummer elf van de ranglijst. Verdediger Guido Leugering sprak van een bizarre wedstrijd. De bezoekers begonnen volgens Leugering niet goed aan het duel. Vooral het feit dat SV Nieuwkoop met twee spitsen begon en de tegenstanders vaak van positie wisselden, maakte dat LSVV haar draai niet kon vinden. De ploeg uit Nieuwkoop zetten de Leidenaren flink onder druk.

Toch viel na niet al te lange tijd de 0-1 voor de Leidse Studenten Voetbal Vereniging. Vanuit de counter prikte Richard Guffens het eerste doelpunt in de goal. Na het vallen van dit eerste doelpunt ging de ploeg uit Nieuwkoop meer vooruit voetballen en nadat LSVV een gegeven penalty verzuimde te scoren via andermaal de genoemde spits, viel al snel de gelijkmaker (1-1) achter doelman Thomas Waasdorp. Nieuwkoop anticipeerde hierop door volop te gaan voetballen en kwam tot een 2-1 voorsprong.

Maar de stugge Leidse ploeg liet het hierbij niet zitten en Guus van Kessel kwam na enig geduld tot het scoren van de 2-2. Dezelfde van Kessel scoorde eveneens de schitterende 2-3. Na een geweldig aanval via de linkerkant, schoot de aanvaller de bal snoeihard in het net.

Hoewel de minuten doortikten bij deze voorsprong van LSVV, kwam de thuisspelende ploeg in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog tot een 3-3 score. Aan de verdedigende linie van LSVV kan het niet gelegen hebben, Tim van Luxemburg heeft en had in Nieuwkoop een prominente rol in diezelfde verdediging en blijkt flink van waarde bij de Leidse club.

Leugering gaf na de wedstrijd aan dat het een onverdiende winstpartij zou zijn geweest als LSVV deze middag gewonnen had, maar gaf wel met trots aan blij te zijn met dit gelijkspel. Een bonuspunt voor een ploeg die vecht tegen nacompetitie voor lijfsbehoud.

De Leidse ploeg behaalt opvallend veel punten tijdens het spelen van wedstrijden tegen tegenstanders die hoger op de ranglijst staan en in uitbeurten gaat het zeker ook niet onverdienstelijk. Prettig vooruitzicht voor LSVV is dat het de komende tijd veel duels te spelen heeft tegen kandidaten die rondom LSVV staan in de ranglijst van de competitie. Daar moeten nu ook maar eens successen tegen worden geboekt zo meent Leugering. Vol vertrouwen gaf Leugering aan dat LSVV punten gaat vergaren in de nog volgende wedstrijden. Komende week bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen Linschoten wordt er op een driepunter worden gerekend. Maar goed, dat lukte vorige week ook niet tegen Siveo’60, terwijl de formatie uit Zegveld snoeihard onderuit ging dit weekend tegen WDS (1-9). Afijn, LSVV blijft onberekenbaar. En dat is geen nieuws onder de zon.

Basisopstelling LSVV’70: Thomas Waasdorp, Sander Mulder, Guido Leugering, Tim van Luxemburg, Jos van Beuningen, Neal Petersen, Rick Baarda, Leo Casteel, Thomas Loos, Richard Guffens, Guus van Kessel.