Derde klasse A (zaterdag)- ,,Het was weer een mooie voetbalmiddag”, zegt LSVV ’70-middenvelder Thomas Loos. Opmerkelijk, want in de Kikkerpolder werd de ploeg met 1-6 van de mat gespeeld door Perkouw. Maar zoals altijd blijft de sfeer bij LSVV’70 uitstekend en wordt er vooral naar het positieve gekeken. ,,We speelden goed combinatievoetbal. Er zijn weinig wedstrijden waarin we zó goed hebben gespeeld als in de eerste helft van deze wedstrijd. Dat is iets waar we op kunnen voortborduren.”

Het probleem lag zaterdag in de scherpte achterin. In de eerste minuut wist Perkouw de 0-1 al op het scorebord te brengen. Loos: ,,We wisten dat ze 4-4-2 spelen met buitenste spelers die er overheen komen. We zeiden nog dat we daar extra op moesten letten, maar toch hing het gelijk al mis.” LSVV’70 liet zich door de snelle tegentreffer niet uit het veld slaan en speelde naar eigen zeggen vervolgens dus een van de beste helften van dit seizoen.  Na de 0-2 bracht Gerben Groenendijk de rood-witten weer terug in de wedstrijd. Na mooi combinatiespel over meerdere schijven werd de bal vanaf links voorgegeven het strafschopgebied in. Vervolgens legde Leo Casteel met zijn borst de bal knap klaar voor Groenendijk. Die schoot hem vanaf randje zestien strak in de linkerhoek. De 1-2 was ook meteen de ruststand.

Vol goede moed kwam LSVV’70 de kleedkamer weer uit en  zelfs na de 1-3 was er nog hoop op een goede afloop. Toen Perkouw eenmaal de 1-4 wist te scoren, was het verzet gebroken en liep de ploeg makkelijk uit naar 1-6. Spits Richard Guffens zorgde nog wel voor een klein spektakel. Na de 1-5 schoot hij vanaf de aftrap meteen op doel. Het schot ging over de kleine keeper heen maar eindigde helaas op de lat.  De monsterscore zagen weinig mensen waarschijnlijk maar aankomen. In de eerste ontmoeting tussen deze twee teams werd het nog 1-1 en LSVV’70 staat er ook niet om bekend om met grote cijfers te verliezen. ,,We geven het achterin echt te makkelijk weg”, legt Loos uit. ,,Ook creëren we te weinig kansen en scoren we te weinig doelpunten. Dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen.” Daarnaast speelde het mee dat dit de eerste wedstrijd na de winterstop was. ,,We hebben een maand stil gestaan en bij LSVV zijn we niet zo van het hardlopen in de winterstop. Dan zie je dat die gasten van Perkouw gewoon een veel betere conditie hebben.”

Inmiddels staat LSVV’70 op een nacompetitie plek. Schoonhoven, de huidige nummer tien (een veilige plaats, red.), won en liep verder weg. Bang voor degradatie is de Leidse ploeg echter niet. ,,We hebben er met z’n allen vertrouwen in dat we erin blijven. Directe handhaving moet wel lukken. We moeten gewoon wat scherper zijn achterin en dichter bij de goal proberen te komen. Dan komt het helemaal goed”, aldus de middenvelder.

Na het interview maakt Loos zich op om naar de kroeg te vertrekken, want of LSVV’70 nou wint of verliest, elke zaterdagmiddag is een ‘mooie voetbalmiddag’. En die eindigt meestal in de Bad Habits. Loos tot slot: ,,Dit is mijn eerste jaar bij LSVV en het is hier geweldig. Ik ben helemaal opgenomen in het team, er heerst hier een goed groepsgevoel. Voor velen van ons is zaterdag het hoogtepunt van de week.”

Opstelling: Waasdorp, Meulman (Koesvelt), Flippo, Luxemburg, Mulder, Casteel (Ebbing), Groenendijk, Peterson, Loos, Guffens, Jansen (Gloerich).

Note redactie: Jansen maakte overigens na afloop bekend alsnog door te gaan als speler wanneer LSVV’70 degradeert naar de vierde klasse..