woensdag, november 29, 2023
HomeZaterdagDerde klasseLSVV'70 wint van BSC'68 en schenkt prijs aan Koudekerk

LSVV’70 wint van BSC’68 en schenkt prijs aan Koudekerk

-

Derde klasse A (zaterdag)-Zesentwintig minuten moesten er afgelopen zaterdag worden afgewerkt op het Wim Mugge Sportpark, door LSVV’70 en BSC’68 uit Benthuizen. Eerder dit seizoen werd deze wedstrijd gestaakt omdat de arbiter van dienst kampte met gezondheidsproblemen. Op dat moment was de stand 0-0. Voor beide ploegen was het een belangrijk klein half uurtje. BSC’68 had bij minimaal een gelijkspel de tweede periodetitel kunnen binnenslepen ten koste van Koudekerk. LSVV’70 daarentegen was gebrand op een overwinning om van de nacompetitieplek af te komen. De bevlogen studentenploeg ging met de winst aan de haal. Het werd 2-0.

 

Het begin kende een gelijkwaardig spelbeeld. Zowel de Sleutelstedelingen als de ploeg uit Benthuizen zochten openingen om in de buurt van het vijandelijke doel te komen. De slag vond met name op het middenveld plaats, daar waar de ploeg van trainer/speler Freek Jansen wel net wat gretiger oogde. Een fout in de verdediging van BSC’68 leidde de eerste goal van de middag in. In zijn eerste wedstrijd, na lang blessureleed, was Alen Stjepanovic er als de kippen bij om deze fout af te straffen. Met een droge schuiver rondde hij koelbloedig af, tot grote vreugde van belangstellende Koudekerkers.

BSC’68 probeerde de rug te rechten, maar eigenlijk niets leek te lukken. En als er enig gevaar dreigde stond de geroutineerde doelman Thomas Waasdorp in de weg van de Benthuizenaren. Kort voor tijd had de studentenploeg de score zelfs kunnen uitbouwen. Stjepanovic kwam er helaas voor de thuisploeg net niet aan, uit een vrije trap van Gerben Groenendijk. Na deze poging werd de bezoekende ploeg warempel toch gevaarlijk. Wouter van de Klink zag zijn inzet, na een goede voorzet van de zijkant, via de lat overgaan. BSC’68 probeerde in een slotoffensief alsnog de gewenste gelijkmaker te scoren. Zelfs hun eigen doelman Michael Verhoef ging mee naar voren. Een grote fout zou blijken. Nadat de bal meerdere malen in het doelgebied van LSVV werd gepompt, werd er uitgespeeld richting het middenveld. Daar stond Jochem van der Graaf, die zijn rechtstreekse duel won. Hij vond de vrijstaande Groenendijk aan de zijkant. De middenvelder zag het lege doel en werkte het leder beheerst binnen, zo ongeveer vanaf de middenlijn.

Hiermee was het sprookje voor BSC’68 uit. Teleurgesteld werd de kleedkamer opgezocht door de bezoekers. De ploeg uit Leiden klom door deze fraaie overwinning naar de tiende plek. Tevens bewees het Koudekerk een dienst, dat nu de tweede periodetitel mocht opstrijken. Volgende week spelen de studenten ‘uit’ tegen Lugdunum, dat in deze wedstrijd kampioen kan worden. Van LSVV’70 is inmiddels bekend dat ze een taaie opponent zijn tegen de hoog geklasseerde ploegen. Lugdunum is dus gewaarschuwd.

Doelpuntmaker Groenendijk na deze klinkende overwinning: ,,Met het paasweekend in het verschiet, hadden we de nodige personele problemen. Hier en daar moesten we een aantal spelers optrommelen die we goed konden gebruiken. Sterker nog, we hadden niet eens wisselspelers. We kwamen na een paar minuten lekker op voorsprong. Volgens mij werkte ‘Steppa’ met het buitenkantje binnen. Daarna hadden we een beetje moeite om ons spel te blijven spelen. Zij moesten ook wel komen natuurlijk. We kwamen even onder druk te staan in de verdediging in de laatste minuten, maar wisten weg te werken. Vervolgens kwam de bal bij Jochem terecht die zijn duel won. Volgens mij was zijn directe tegenstander drie keer groter dan dat hij is. Complimenten dus aan Jochem, die mij wist te bereiken. Tja, dan zie je een leeg doel, wat gelukkig groot genoeg is om de bal tussen de palen te krijgen. Lekkere overwinning hoor, we klimmen weer. Volgende week natuurlijk de Kikkerpolderderby. Vorige wedstrijd verloren we van Lugdunum en was dat niet echt nodig. Laat het dan nu maar andersom zijn.”
LSVV’70-BSC’68 2-0 (0-0) 70. Stjepanovic 1-0, 90+1.Groenendijk 2-0. Scheidsrechter: Switser. Toeschouwers: 70.

Opstelling LSVV’70: Thomas Waasdorp, Hubert Meulman, Demian Flippo, Wouter Huisman, Jos van Beuningen, Leo Casteel, Jochem van der Graaf, Gerben Groenendijk, Alen Stjepanovic, Freek Jansen, Joppe Gloerich.

 

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read