De 35-jarige Ludo Pistorius is met ingang van het seizoen 2017-2018 de nieuwe trainer van SJZ. Hij heeft nu Nicolaas Boys onder zijn hoede. Pistorius is erg ambitieus en laat in een eerste gesprek overduidelijk merken een weldoordachte kijk te hebben op de voetbalsport. In SJZ ziet hij een nieuwe uitdaging. Pistorius volgt na het zomerreces de aftredende Rob van den Wijngaard op.

Uiteraard zegt een trainer altijd dat hij zijn nieuwe club als een stap vooruit en een uitdaging ziet. Pistorius: ,,Oké, dat mag dan zo zijn, ik heb in anderhalf seizoen met Nicolaas Boys drie keer tegen SJZ gespeeld. Niet alleen verloor Nicolaas Boys driemaal, ik zag ook dat SJZ over een goede selectie beschikt. Vorig seizoen speelde SJZ nacompetitie en ik denk dat SJZ ook nu hoog eindigt. Aan de gesprekken die ik heb gevoerd heb ik een heel goed gevoel overgehouden. Ook van belang is dat SJZ de organisatie goed op porde heeft.”

Als voetballer speelde Pistorius in de selectie van de toenmalige hoofdklasser DESK in Kaatsheuvel. ,,Vanuit de jeugd kwam ik in de selectie. Meestal in het tweede elftal, al heb ik wel een aantal optredens in de hoofdmacht achter mijn naam staan.” De linkervleugelverdediger speelde daarna bij derdeklasser Oirschot Vooruit en tweedeklasser Serooskerke.  In het dagelijks leven is Pistorius, naast vader van een tweejarige dochter, accountmanager bij een vacaturewebsite.

Jeugd RKC Waalwijk
Ludo Pistorius volgde de CIOS-opleiding en was op 27-jarige leeftijd al trainer om zich vervolgens steeds verder te bekwamen op voetbalgebied.
,,Van het trainerschap van de C1 en de B1 van RKC Waalwijk heb ik veel geleerd. Later ben ik met mijn partner verhuisd naar Ter Aar. Een jaartje heb ik in TAVV 1 gespeeld en daarna in een vriendenteam. Na trainer te zijn geweest van Zevenhoven 2 en een stageperiode bij DOSR ben ik bij Nicolaas Boys aan de slag gegaan als hoofdtrainer. Net als SJZ een dorpsclub en bij zo’n club voel ik mij thuis. Geen kwaad woord over Nicolaas Boys, toch denk ik dat SJZ een paar stappen verder is dan de Boys. Ik ga er alles aan doen om de spelers nog beter te maken. Op 19 maart speelt Nicolaas Boys in Zoeterwoude tegen SJZ. Dat zal wel een bijzondere wedstrijd worden maar dat hoort er allemaal bij.”

Met dank aan Gerard van der Hoeven, SJZ