Derde klasse A (zaterdag)- Dat Lugdunum kampioen wordt van 3A staat al een tijdje vast. Het is enkel de vraag wanneer de bloemen uitgereikt kunnen worden. De Leidenaren zijn verreweg de beste in deze klasse en zijn ook na 21 wedstrijden nog ongeslagen. Toch kwam de ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler niet voorbij aan BSC’68 (1-1). Ondanks dit resultaat kan de titel volgende week op eigen veld al in de wacht worden gesleept. Dan moet wel de nieuwe nummer twee CVC Reeuwijk worden geklopt en zullen Koudekerk en BSC’68 ook moeten mee werken. Een scenario waarin de kikkers kampioen worden op 22 april ligt meer voor de hand en uitgerekend dan staat het inwonende LSVV’70 op het programma.

In Benthuizen speelden de groen-witten niet hun beste wedstrijd, erkende verdediger Nabil Atif. ,,Op zich vond ik dat we in de eerste helft nog wel okay speelden. De achterstand werd snel weer ongedaan gemaakt en wij kregen de beste kansen. Om tactische redenen werd er in de rust gewisseld, waarbij ik naar de kant werd gehaald. Dat was jammer voor mij en ik denk dat we het uiteindelijk aan onszelf te wijten hebben dat we hier niet hebben gewonnen.”

Voor de rust kreeg Lugdunum nog wel kansen, maar na de onderbeking was schraalhans keukenmeester. Beide ploegen bakten er niet veel meer van en grote kansen bleven uit. De 1-1 was dan ook niet meer dan logisch. Atif: ,,Zoals wel vaker dit seizoen speelden we eigenlijk niet tegen de tegenstander, maar tegen onszelf. We verloren het geduld en ik vond ook dat de instelling bij een aantal spelers niet in orde was. We zullen daarnaast meer van elkaar moeten gaan accepteren. Ik heb er zelf niet zo’n probleem mee als ik aanwijzingen krijg van de meer ervaren spelers. Bij anderen wil dat nogal eens leiden tot een weerwoord en dat komt ons spel niet ten goede.”

Maar wat zou Lugdunum eigenlijk moeten klagen dit seizoen? ,,Precies. We hebben nog niets verloren en van de punten die we hebben ingeleverd, was dat vaak onnodig. We hadden al kampioen kunnen zijn. Maar goed, dat gaan we even goed toch wel worden en het is nu zaak en ook een uitdaging om ongeslagen te blijven. Dat zou wel wat zijn, ja. Of ik een voorkeur heb voor de dag van de titel? Tegen LSVV’70 thuis zou natuurlijk wel leuk zijn. Dat zou ook zomaar kunnen. Wanneer we van BSC’68 zouden hebben gewonnen, was het waarschijnlijk volgende week geworden. Nu moeten we denkelijk even langer wachten. We zijn in elk geval toe aan de tweede klasse. Als we volgend seizoen ook wat meer gaan accepteren van elkaar dan moet het wel goedkomen in die klasse. Er is genoeg kwaliteit bij Lugdunum.”

De 1-1 kwam overigens voort uit een uitstekende ingeving van Houssin Bezzai, die Jochie Sebrechts in staat stelde om de scoren. Vijf minuten daarvoor had de thuisploeg de score geopend. Lugdunum heeft met nog vijf wedstrijden te gaan elf punten voorsprong op CVC Reeuwijk en Koudekerk. BSC’68 staat op dertien punten, maar moet de eerder gestaakte wedstrijd bij LSVV’70 nog uitspelen in het paasweekeinde.

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Berdai, Brandt, Schaafstra, N.Atif, De Cler, Bezzai, A.Atif, O.Isitir, Boukhidous, Sebrechts.