donderdag, maart 28, 2024
HomeLugdunumInterviews Lugdunum'Gezapig' Lugdunum herpakt zich in tweede helft en zet ook Nieuwkoop opzij

‘Gezapig’ Lugdunum herpakt zich in tweede helft en zet ook Nieuwkoop opzij

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Wie de uitslag van 0-3 ziet, zou kunnen denken dat Lugdunum een makkelijke overwinning boekte tegen medepromovendus Nieuwkoop. Volgens Lugdunum-aanvoerder Tim de Cler was het echter een wedstrijd met twee gezichten waarbij de Leidenaren in de eerste helft ver onder de maat speelden en in de tweede helft lieten zien dat ze over een uitstekend team beschikken.

,,Het was een moeizame eerste helft”, vertelt de Cler. ,,De eerste tien minuten ging het nog goed en hadden we een doelpunt moeten maken. Daarna lieten we het lopen en hadden zij steeds de tweede bal. Het was allemaal heel gezapig. Misschien kwam dat ook wel een beetje door het mooie weer.” Echt in de problemen kwam Lugdunum die eerste helft ook niet, waardoor de ploegen met 0-0 de rust in gingen. ,,De organisatie staat bij ons altijd wel redelijk tot goed. Daardoor geven we weinig weg. Nieuwkoop was gelukkig niet bij machte om het ons moeilijk te maken.”

De kritische woorden in de kleedkamer zorgden ervoor dat het tien minuten na rust eindelijk ging lopen bij Lugdunum. De Cler: ,,De tweede helft was het allemaal een stuk feller en gingen we meer naar voren spelen. We scoren drie doelpunten in één helft en eigenlijk hadden er nog twee of drie bij gemoeten. Dan zie je dat we gewoon een heel goed team hebben. En het is goed om te zien dat we ons na een mindere eerste helft ook kunnen herpakken. In de voorgaande wedstrijden was dat juist andersom.”

Het eerste doelpunt viel ongeveer een kwartier na rust. Ozan Isitir ging alleen op het goal af maar werd door de keeper neergelegd. Adam Atif schoot vervolgens de penalty binnen. Acht minuten later was het Martijn van Leeuwen die het net vond met een knal in de verre hoek. In de 80e minuut kreeg Isitir toch nog een doelpunt op zijn naam. Hij kreeg de bal teruggelegd van Soufiane Boukhidous en schoot vanaf de 16-meter de 0-3 binnen.

Lugdunum gaat nu na vier wedstrijden met twaalf punten aan kop in de tweede klasse. De overwinning werd in de kleedkamer en tijdens de busreis terug dan ook bijna gevierd alsof het kampioenschap al binnen is. Natuurlijk krijgt De Cler met al zijn ervaring als profvoetballer en als aanvoerder dan de vraag of dat niet wat aan de vroege kant is. ,,Nee hoor ik vind dat we dit zeker mogen vieren. We zijn zo’n enthousiaste groep met z’n allen. Na zeventig minuten gaan we wisselen en komen er drie fitte spelers in die het niveau aankunnen. Die maken dan echt het verschil. Als we dit zo doorzetten weet ik niet waar het gaat eindigen. We weten wat onze zwaktes zijn en iedereen doet zijn best. Dat is bij Lugdunum wel eens anders geweest. In principe kunnen we van iedereen winnen.”

Een jaar geleden verkondigde De Cler nog dat hij na afgelopen seizoen echt zou stoppen met voetballen. Na het kampioenschap liet hij weten toch nog door te willen gaan zolang hij dat met zijn werk als talentenscout bij Feyenoord kon combineren. Hoewel dat elke week weer lastig is, zal de aanvoerder er alles aan doen om er ook dit seizoen iedere wedstrijd bij te zijn. ,,In principe maak ik dit seizoen gewoon af, maar daarna zal het toch een keer moeten stoppen. We zijn nu zó positief met z’n allen en het is zó leuk. Ik ben een voetballiefhebber en dit is waarom je op mijn leeftijd nog voetbalt. Je hoort wel eens ‘Lugdunum heeft geen team’ of ‘Hoe gaan ze met tegenslagen om? Ik weet echt niet waar dat vandaan komt. Kijk hoe we dit seizoen met elkaar voetballen en met elkaar omgaan, daar doe je ons dan echt tekort mee. Maar wij maken ons daar niet druk om, we worden er alleen maar sterker van.”

Basisopstelling Lugdunum: Wassenaar, Bezzai, Schaafstra, De Cler, C.Isitir, O.Isitir, Vrede, Latifi, Van Leeuwen, Boukhidous, Atif.