Sinds vorig seizoen is er een samenwerkingsverband tussen onze redactie en het Leidsch Dagblad. Elke woensdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Deze week stond het volgende interview op papier. Nu nog even via deze website (en nog iets uitgebreider zelfs), voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen. In de schijnwerpers Kevin Wassenaar van Lugdunum.

Afgelopen zaterdag vierde Lugdunum, eenmaal terug op de club na de winst op DSO (0-1), een bescheiden feestje in de eigen kantine. Voorzitter Koos Keijzer had wat warme woorden in petto voor de kersverse winnaar van de eerste periodetitel. Komende zaterdag start de serie voor de tweede prijs van het seizoen en dan neemt Lugdunum het op tegen volgens velen titelkandidaat nummer één Valken’68. Doelman Kevin Wassenaar: ,,Dan staat er wel een groot feest gepland en gaat het dak eraf. Tenminste, als we winnen. Dan zetten we ze op zeven punten en dan gaat het er wel erg goed uitzien voor ons. Het gaat boven verwachting en het is natuurlijk erg lekker om nu al zeker te zijn van een toetje aan het einde van de rit. Laatst spraken we er met de groep over dat we eigenlijk deels spelen met jongens die er ook al bij waren toen we nog in de vierde klasse uitkwamen. Dat zijn er zeker acht of negen. Dat we al langere tijd met elkaar spelen is zeker ook een voordeel.”

De promovendus gaat fier en nog ongeslagen aan de leiding en Wassenaar is ook weer niet helemaal verrast door het succes. ,,De rol van Tim de Cler is nog steeds erg belangrijk. Hij coacht en stuurt en is een doorzetter. Tegen DSO had hij een blessure aan het hoofd, maar hij ging gewoon door omdat we al drie keer gewisseld hadden. Natuurlijk brengt Houssin Bezzai ook ervaring met zich mee, maar hebben we ook individualisten aan boord die het verschil kunnen maken. Adam Atif, nu weliswaar geblesseerd, en Martijn van Leeuwen breken wedstrijden voor ons open. En een spits als Soufiane Boukhidous heeft ook niet iedereen in huis. De andere spelers blijven zich daarnaast ook verbeteren en zo boekten wij tot nu toe onze successen.”

De sluitpost blijft zelf niet achter en keept tot nu toe erg sterk. Vorig seizoen waren er nog wel eens twijfels over zijn functioneren. ,,Ik had wat tegenslag in de privé-en zakelijke sfeer en dat was soms terug te zien op het veld. Met Mario van der Pluym werd een concurrent voor mij gehaald, maar dat heeft mij eigenlijk alleen maar gemotiveerder gemaakt. Nu loopt het lekker en het is kicken om deel uit te maken van zo’n ploeg. Ik kan nu belangrijk(er) zijn voor het team.”

Van der Pluym is ondertussen terug naar FC Rijnland omdat hij niet kon aarden in de Kikkerpolder. ,,Dat is minder prettig want concurrentie is goed. Joey Singerling is wel een talent en komt eraan, maar speelt nu nog in de A-jeugd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de vorm van vorig seizoen verdrongen zou zijn, maar gelukkig ben ik veel fitter en minder zwaar en heb ik de goede vorm te pakken. Daar ben ik ook een vriend dankbaar voor. Hij heeft me geholpen bij Excellent (sportschool) om me fitter te krijgen. Vanaf dat moment, dat was in april van dit jaar, is de knop omgegaan bij mij.”

Wassenaar (27), woonachtig in Zoeterwoude en werkend bij Auto Leiderdorp en bij AB Motoren in dezelfde gemeente, kan naar eigen zeggen wel goed omgaan met de kritiek die hij kreeg. ,,Ik maak zelf ook graag een dolletje en die gasten pakken me nog wel eens met gebeurtenissen uit het vorige seizoen toen ik soms niet vrijuit ging. Bij trainingspartijtjes maakten ze nog wel eens de keuze om niet in mijn team te spelen. In het kampioensjaar waren foutjes minder fataal, want in de derde klasse scoorden we bijna altijd meer dan de tegenstanders. Nu sta ik er echter beter voor en het zegt wel wat dat we pas vier goals tegen hebben, waarbij er ook nog eens twee strafschoppen tussen zaten. Natuurlijk is dat niet enkel mijn verdienste, maar het voelt voor een keeper natuurlijk wel erg lekker om vaak de nul te kunnen houden.”

Dan nog over Valken’68, de opponent in speelronde negen. ,,Een interessante ontmoeting. Laatst had ik even contact met Niels Hogewoning. Een van de gasten die ik van hen ken. Ik wist eerlijk gezegd niet dat Niels bij Valken speelt. Het is natuurlijk leuk om dit soort wedstrijden te spelen. Het wordt steeds interessanter voor ons om te zien waar we uitkomen. Eigenlijk gaat het nu pas echt beginnen. En de druk ligt vooral bij hen.”