Tweede klasse C (zaterdag)- Slechts raspessimisten menen dat Lugdunum zich eerst moet veilig zien te spelen. Dat was toch de doelstelling immers als promovendus in de tweede klasse? De multi inzetbare Sergio Vrede is na de zesde overwinning van mening dat het onzin is om daar over te praten. ,,We hebben negentien punten uit zeven wedstrijden. Dan kan je het niet verkopen om te spreken over handhaving. Met een punt in de volgende wedstrijd pakken we de eerste periodetitel dus waar hebben we het over? En trouwens, ook tegen DSO, over twee weken, gaan we vol voor de winst.”

Ferme taal van Vrede dus en dat is volkomen te begrijpen. Lugdunum was dit keer met 0-1 te sterk voor HVC’10. Een ploeg die, zeker op eigen veld, gezien wordt als een lastig te nemen horde. De Leidenaren haalden er drie punten op en daar was volgens de op de rechtsback spelende positie (Mo Berdai ontbrak, red.) niets aan gestolen. ,,Het stond lange tijd goed en we kregen de betere kansen. Omdat het echter lang 0-1 bleef, moesten we in de eindfase wel stand houden. Daarin zijn we met enig geluk geslaagd, maar al met al waren we ook nu weer beter. Dat we zoveel punten hebben verzameld, is dan ook geen toeval meer. Lugdunum is de te kloppen ploeg op dit moment en dat maakt ons sterk.”

Rond de twintigste minuut scoorde spits Soufiane Boukhidous het enige en dus winnende doelpunt. ,,Hij is belangrijk voor de ploeg en pakt zijn goals mee. En zo zijn er wel meer die een goal kunnen maken. Daarnaast vind ik dat Kevin Wassenaar punten voor ons pakt. Hij is aan een sterk seizoen bezig onder de lat en mede door zijn inbreng zijn we niet vaak kwetsbaar. Nu viel Tim de Cler weg in de warming-up en naast Berdai was ook Houssin Bezzzai er niet bij. Toch wordt dat opgevangen en dat geeft de kracht van Lugdunum prima weer.”

Vorig seizoen kwam Vrede om uiteenlopende redenen niet veel in actie, maar nu kunnen Jan Wansink en Henk de Cler weer gebruik maken van de speler die in elke linie inzetbaar is. ,,Het maakt mij allemaal niet zoveel uit. Als ik fit ben wil ik spelen. Of dat nu als rechtsback is, in de zone of meer naar voren…het is mij om het even. De wedstrijden verlopen weer ouderwets voor mij, hoewel ik ze wel voel hoor in de benen. Maar als je wint, merk je het allemaal minder.”

Vrede geeft aan dat het belangrijk is in deze klasse om voor te komen. ,,Daar had ik het nog over met een speler van HVC’10. Achter komen in deze klasse is geen plezier nee. Dan gaat de ploeg die voor staat heel compact spelen en speel je als tegenstander een lastige wedstrijd. Dat hebben wij ondertussen wel gemerkt, maar dus ook bij HVC’10 boksten ze op tegen die 0-1 van ons. Als we het wat beter uitgespeeld hadden, was de zege eenvoudiger tot stand gekomen. Aan de andere kant lijkt het me niet dat we te klagen hebben wanneer je al zes keer winnend van het veld stapt.”

Vrede vervolgt: ,,Natuurlijk weten we dat we dicht tegen een eerste prijs aan zitten. Daar wordt wel over gesproken, maar je moet het op het veld laten zien. Zolang wij ons ding doen, komen er vast nog veel meer overwinningen. We hebben voorzichtig ingezet in deze klasse, maar we mogen best wat uitspreken. Als ik als rechtsback zie wat er voor mij allemaal gebeurt dan denk ik bij mezelf ‘dat ziet er prima uit’. De uitslagen zijn er dan ook naar en misschien is het helemaal niet zo verbazingwekkend dat we er nu zo goed voor staan.”

Foto’s: G. Du Prie