Sinds vorig seizoen is er een samenwerkingsverband tussen onze redactie en het Leidsch Dagblad. Elke woensdag wordt het Leidse voetbal in de krant extra uitgelicht met uiteenlopende berichtgevingen. Deze week stond het volgende interview op papier. Nu nog even via deze website voor belangstellenden die het artikel (nog) niet lazen. In de schijnwerpers aanvaller Soufiane Boukhidous van Lugdunum.

‘Soef’ en Lugdunum nog niet aan het plafond

Terwijl in de catacomben diverse spelers van Docos de felicitaties overbrengen en nababbelen over de eerste Leidse derby in 2C staat Soufiane Boukhidous, kortweg ‘Soef’, vooral te glunderen in de menigte. Niet enkel won Lugdunum met 2-1 en bleef zo ongeslagen en koploper na drie speelronden, maar de spits voegde ook weer twee goals aan zijn totaal toe van nu vier. Eerder kreeg TAVV ook geen vat op de ex-speler van onder meer Voorschoten’97 en GHC.

,,Het is een heerlijk gevoel om twee keer het eindstation te zijn van even zoveel fraaie aanvallen. Scoren is altijd leuk als aanvaller, maar ik was er enorm op gebrand om me tegen Docos te laten gelden. Zo’n stadsderby leeft natuurlijk wel want de spelers kennen elkaar doorgaans goed.”

De rol bij de doelpunten van vooral Adam Atif en Martijn van Leeuwen was niet minder belangrijk. Hun voorwerk zag er prima uit en Docos stond erbij en keek er naar. ,,Adam staat achter mij en dat voetbalt erg lekker voor een puntspeler. Hij speelde erg sterk. Ik denk trouwens dat we in de eerste helft uitstekend hebben gespeeld als ploeg. Het had zomaar 4-0 kunnen of beter moeten zijn. Dan was de tweede helft een formaliteit geworden.”

De tweede helft werd uiteindelijk geen wassen neus. Docos beet meer van zich af en Lugdunum moest achteruit. ,,Dat laatste was niet nodig. We hadden gewoon zo door moeten gaan als in de eerste helft. Dat Docos scoorde was eigenlijk ook niet terecht. Die overtreding werd buiten de zestien gemaakt en dus was het geen strafschop. Als ik die goal niet mee tel hebben we nu gewonnen met 4-1 van TAVV, 3-0 van CVC Reeuwijk en nu weer met twee goals verschil. Dat zegt wel iets over onze kracht.”

Boukhidous speelde vorig jaar lang niet altijd en kwam in het kampioensjaar uit op acht doelpunten. Nu heeft hij zijn plek veroverd bij de groenhemden. ,,Het gaat heel redelijk, maar het kan beter. Conditioneel ben ik nooit top geweest, maar daar werk ik wel aan. Ik wil ook sleuren voorin. Er staat een hele leuke groep en we hebben een mix van creatieve spelers en we geven achterin bijzonder weinig weg. Als spits word ik goed bediend en dan moet je die basisplaats ook waarmaken. Ik zit nog niet aan mijn plafond, maar dat geldt zeker ook voor de ploeg. Als we het niveau van de eerste helft vaker kunnen halen en langer volhouden ziet het er prima uit.”

Recent gaf Niels Slottje (trainer van TAVV, red.) aan dat DSO, waartegen de Ter Aarders gelijk speelden, beduidend meer indruk op hem maakte dan Lugdunum. Feit is dat de Leidse ploeg al op negen punten staat en DSO nog niet won. ,,Wij moeten niet bezig zijn met de stand of uitspraken doen waar we eindigen. Docos heeft aan den lijve ondervonden dat we goed kunnen ballen. Dat willen we andere tegenstanders ook laten zien en dan zien we wel waar we uitkomen.”

De stadsderby werd redelijk bezocht, maar de volgepakte tribunes van vroeger lijken nooit meer terug te komen. Toch voelde Boukhidous een derbysfeertje. ,,Dat merk je onderling wel in het veld. Het was niet altijd even vriendelijk. Er werden pittige duels uitgevochten, maar grenzen werden niet overschreden. Na afloop is het onderling ook gezellig. Zoals het hoort.” Dat was niet anders in de stampvolle bestuurskamer. Leidens ontzet kreeg nog dunnetjes een vervolg met een biertje en een bitterballetje. Voor de sympathisanten van Lugdunum smaakte het net even beter.