Terugblik op het seizoen met Warmunda

Als er één vereniging is waar twee opeenvolgende seizoenen totaal anders werden beleefd door spelers, de technische staf en zeker de supporters dan is dat het geval bij Warmunda. Waar in mei 2016 voor het eerst in de geschiedenis van deze Warmondse voetbalvereniging promotie naar de derde klasse werd afgedwongen zou de dertiende plek in mei 2017 nacompetitiewedstrijden moeten betekenen. Met MMO als laatste met 8 punten en ASC als nummer twaalf met 30 punten bungelde Warmunda er als dertiende met 21 punten tussenin. En dan wetende dat vorig seizoen deze ploeg maanden achtereen ongeslagen bleef. Maar door het wegvallen van diverse standaardteams op de zondag speelt Warmunda zonder nacompetitie komend seizoen 2017-2018 gewoon weer in de zondag derde klasse.

Door vele oorzaken moesten de trainers Alan Campfens en Martin de Louw veelvuldig een beroep doen op de aanstormende jeugd in hun selectie. Aan het begin van dit seizoen telde hun selectie wel acht jeugdspelers van de eigen kweek en één van buitenaf. Één van die jeugdspelers was Luuk Holverda: ,,De trainer kan mij als verdediger of middenvelder inzetten. En zo ben ik dit seizoen vier keer in de basis gestart en ook drie keer ingevallen in de loop van de wedstrijd. We zijn echt blij dat we volgend seizoen weer in de derde klasse spelen want zo’n derby als tegen ASC zou je toch voor geen goud willen missen? Vooral ook omdat we als spelers elkaar ook soms van buiten het veld kennen.”

Voor Holverda en zijn teamgenoten vielen meerdere wedstrijden tegen in het seizoen. De rode draad in het gehele competitieverhaal was het niet benutten van de verkregen kansen, ook bij de tussenstand halverwege de competitie was dat hét issue. De in totaal 35 gescoorde doelpunten kwamen vooral tot stand door eindelijk meer doelpunten in de laatste thuiswedstrijden, maar met 26 gespeelde wedstrijden is het voor de trouwe supporters echt geen vetpot geworden. ,,Mij staat de uitwedstrijd bij FC Rijnland ook nog helder voor de geest waar we kansloos met 3-0 van de mat werden gespeeld. Vaak waren het de dode spelsituaties waar de tegendoelpunten geboren werden. Een hele andere pot was Van Nispen uit waar we in een spannend duel tot het eind aan toe de 2-2 konden vasthouden. Dus we kunnen het wel”, aldus de jonge Warmunda-speler.

Het seizoen kenmerkte zich verder door weggevallen spelers als de lange spits Nick Smith en de spelbepalende en zeer geroutineerde middenvelder Dennis Kramer, langdurige afwezigen door privéomstandigheden en een nieuwe derde doelman die zich bij de vereniging meldde en tijdelijk eerste doelman werd. Holverda: ,,Ik heb begrepen dat Bilal el Kourami en Chafik Belmamoune, onze topscorer met zeven doelpunten samen met Vincent Solleveld, volgend seizoen blijven waar Sjoerd Winkelman vertrekt en mogelijk Solleveld ook. En er komt toch ook nu weer één jeugdspeler bij de selectie. Met de huidige selectie trainen we nog een twee à drie weken lekker door en dan is het vakantie.”

Eind juli, begin augustus begint Campfens weer met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, een seizoen dat ook later zal beginnen en eerst bekerwedstrijden kent. Holverda: ,,We gaan er met elkaar alles aan doen om een beter seizoen derde klasse te draaien dan dit seizoen. En als je het mij vraagt, met een plek in de middenmoot zou ik al tevreden zijn.”

Warmunda in cijfers:

Totaal: 26-21-35-65 (5 6 15, 13e plaats)

Thuis: 13-11-15-33 (13e plaats)

Uit: 13-10-20-32 (12e plaats)

Thuis niet gescoord: 5x

Uit niet gescoord: 5x

Thuis de nul gehouden: 1x

Uit de nul gehouden:1x

Grootste overwinning thuis: 2-0 tegen Nicolaas Boys

Grootste overwinning uit: 2-3 tegen ASC, 3-4 tegen Stompijk’92

Grootste nederlaag thuis: 0-7 tegen AVV Alphen

Grootste nederlaag uit: 4-1 tegen Kickers’69, 3-0 tegen FC Rijnland en Voorschoten’97

Topscorer: Chafik Belmamoune en Vincent Solleveld (7 treffers)