Derde klasse A (zaterdag)- Het seizoen van Kagia is vooralsnog grillig te noemen. In de openingswedstrijd werd Oudewater met 4-5 geklopt, na een 4-1 achterstand. Vorige week greep Van Nispen de macht in Lisserbroek (1-4) en zaterdagmiddag boekten de mannen van Anton Wijsman een ruime zege op bezoek bij Blauw Zwart. Remco Mentink sprak met doelman Luuk van Paridon, hier te beluisteren.

Trainer Anton Wijsman was redelijk te spreken over het resultaat, maar niet meer dan dat. ,,Zeker in het eerste gedeelte van de wedstrijd hadden we het lastig en kwamen we een paar keer goed weg. Daarna pakten we het beter op, maar ik denk wel dat we het onszelf makkelijker hadden kunnen maken. We zijn duidelijk nog wat zoekende en dat heeft te maken met het feit dat er personele problemen zijn. Daardoor komen de automatismen er niet altijd uit. Toch ben ik van mening dat alle spelers in staat moeten zijn om ons eigen spel te kunnen spelen. Ik heb evenwel begrip dat het wat meer tijd kost. De 1-4 nederlaag tegen Van Nispen is best wel aangekomen, maar dit resultaat moet de groep juist weer goed doen.”

Wijsman, die bekend staat als een tactische trainer met een grenzeloze know-how over systemen, de tegenstander en meer dan een gemiddeld aantal uren per week wil besteden aan het trainersvak, had nog een noviteit in huis. ,,Zo zou je het kunnen zeggen, ja. We speelden eigenlijk in een 1, 4, 3 1/2, 2 1/2 systeem. Dat alles heeft te maken met lopende mensen. Bij vlagen deden we dat goed, in andere fasen minder.”

Voor Timo Sluymer eindigde de tweestrijd overigens eerder. De middenvelder werd vol op de enkel geraakt door Blauw Zwart speler Tom van der Marel. De scheidsrechter van dienst trok een rode kaart voor dit vergrijp. Wijsman: ,,Het was geen bewuste actie, maar de speler nam teveel risico en gleed door. Inmiddels is Timo gehecht en die hechtingen zitten er zeker nog tien dagen in. We zullen dus nog iets meer moeten puzzelen. De lappenmand is aanzienlijk.”

Basisopstelling Kagia: Van Paridon (foto), Tibboel,Hogewoning, Zonneveld, Hoejenbos, Van der Veek, Sluymer, Imanse, Van der Schinkel, Ligtenberg, Van der Voort.