Nacompetitie (tweede/derde klasse)- ,,Het was een spannende wedstrijd ondanks het feit dat DOSR niets in te brengen had en wij ze eigenlijk wegtikten”, vertelde Roy Versteegen na afloop. ,,We kregen in de eerste helft drie 100% kansen, maar maakten die niet af. Zij kwamen op voorsprong door een persoonlijke fout achterin. Onze aanvoerder Kevin Bos raakte de bal verkeerd en deze belandde voor de voeten van hun aanvaller (Jeroen Disseldorp). Hij speelde deze mogelijkheid goed uit en scoorde. Hierna pakten we de draad weer goed op en kwamen we terecht gelijk en op voorsprong. Even later werd de bal uit een corner van heel dichtbij op mijn hand gekopt en ongelooflijk maar waar, de scheidsrechter legde hem op de stip en dit cadeautje lieten ze niet liggen. Wij bleven de laatste tien minuten gewoon kansen creëren en bleven geloven in een goede afloop, dit werd dan ook beloond. In de blessuretijd scoorde Marc (Griffioen) die ons dan die verdiende voorsprong gaf. Uiteindelijk haalden we zo die wedstrijd toch over de streep”, aldus middenvelder Roy Versteegen.

Oude vos Joost Spierenburg, de aanvaller van SJZ die eigenlijk al gestopt is met selectievoetbal, wordt bij belangrijke wedstrijden altijd even opgetrommeld. Zo ook nu en hij bleek direct na het doelpunt van DOSR niets van zijn kwaliteiten verloren te hebben. Hij werd met een man in zijn rug aangespeeld, draaide kort weg en schoot met links richting de bovenhoek. Keeper Mike van Vliet moest zich volledig strekken om het leer uit de bovenhoek te halen. ,,Jammer dat Joost geen selectie meer speelt”,   luidde de mening van de SJZ supporters.

Enkele minuten later was het wel raak. Daniël Coret legde terug op Frank Willemse. Zijn schot werd gekraakt. Spierenburg zag zijn kans en schoot de wegspringende bal hard achter de doelman van de bezoekers, 1-1. SJZ bleef het betere van het spel houden en dit zou dan ook beloond worden. Spierenburg had weer een groot aandeel in het Zoeterwoudse succes, ditmaal niet met een doelpunt, maar met de assist op Versteegen. De middenvelder ontving de bal op ruim twintig meter van het doel en joeg het ronde speeltuig met een droge knal de bovenhoek in.

DOSR probeerde wat terug te doen, maar kon niet veel meer dan halve kansen creëren. Een goede voorzet van de prima spelende Disseldorp werd door een teamgenoot over gekopt. Disseldorp probeerde regelmatig met voorzetten zijn ploegmaten te bereiken, maar vond heel vaak de pas 16-jarige Mike Hensing op zijn weg. Twee minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Een hoekschop werd verlengd door Mark van Diemen en belandde op het lichaam van Versteegen. Leidsman Ozkulluk, die de wedstrijd in goede banen leidde, zag een handsbal en kon niets anders dan een strafschop toekennen. Dat SJZ hier een andere mening over had was duidelijk.

Nino Wesselman wist  wel raad met de strafschop en schoot het leer dwars door het midden binnen. De groenwitten lieten de kopjes niet hangen, maar zochten juist naar het derde doelpunt. Direct na de aftrap bewees Spierenburg andermaal zijn waarde; met een voorzet bereikte hij Willemse, maar die zag zijn inzet op de doellijn gekeerd worden door doelman Van Vliet. SJZ bleef druk houden op de defensie van de bezoekers. In de tegenaanval werd Disseldorp namens DOSR nog een keer gevaarlijk. Een lange bal van achteruit werd fout ingeschat door de Zoeterwoudse defensie. Disseldorp zag zijn kans en liep alleen af op keeper Niels van Diemen. De goalie bleef lang staan en kwam zo als winnaar uit de strijd en kon zijn ploeg in de wedstrijd houden. Diep in de blessuretijd zag aanvaller Willemse de opkomende Marc Griffioen vrij staan. Waar Griffioen eerder twee grote kansen niet verzilverde, wist hij met deze bal wel raad en schoot zijn team met een geplaatst schot naar de overwinning.

Tot slot nog eens Versteegen: ,,Joost Spierenburg is voor ons nog steeds van grote waarde. Je ziet vandaag ook dat hij betrokken is bij twee doelpunten en met zijn snelheid nog steeds een plaag is voor elke defensie. Erg jammer dat hij gestopt is met selectievoetbal, maar heel fijn dat hij met dit soort wedstrijden ons nog steeds wil helpen. Hij is nog steeds erg belangrijk voor SJZ. Volgende week hebben we drie geschorste spelers, maar we beschikken over genoeg gelijkwaardige vervangers, zo ook ons grote talent Mike Hensing. Mike liep onlangs nog stage bij Sparta Rotterdam, speelde vorige week een goede wedstrijd in de basis en viel vandaag ook weer goed in. Helaas voor ons gaat hij waarschijnlijk weg. Mocht het niet zo zijn, dan  is hij een meer dan welkome basisspeler. Volgende week moeten we scherp blijven en goed beginnen aan de wedstrijd, alleen dan kunnen we DOSR verslaan en zo doorgaan naar de volgende ronde.”

SJZ- DOSR 3-2 (0-1). 38. Disseldorp 0-1, 52. Spierenburg 1-1, 69. Versteegen 2-1, 89. Nino Wesselman 2-2, 90+3. Griffioen 3-2. Scheidsrechter: H. Ozkulluk.

Opstelling SJZ: Van Diemen, De Goede (Hensing), Van der Hoeven, Bos, Plooij, Versteegen, H. Coret, Griffioen, D. Coret, Willemse, Spierenburg.

Opstelling DOSR: Van Vliet, Van Heiningen, S. van der Meer, Van Diemen, L. van der Meer, G. van der Meer (Van der Geest), N. Wesselman, Dobbe, M. Wesselman, Disseldorp, Van der Lem (Van Klink)

NOTE REDACTIE: ER VOLGT NOG EEN SAMENVATTING VAN DEZE BOEIENDE TWEESTRIJD