Derde klasse A (zaterdag)- Kagia wacht nog op de eerste competitiezege op eigen veld. Na eerder onderuit te zijn gegaan tegen Van Nispen verloor de brigade van Anton Wijsman nu van Koudekerk (0-1). Hoewel de trainer zich er niet achter wilde verschuilen, was er wel sprake van een zeer geïmproviseerd team bij de Lisserbroekers. Koudekerk trad echter ook verre van op volle oorlogssterkte aan en dus kwam de verliespartij wel aan bij de oranjehemden. Mats Warmerdam speelde voor het eerst in de basis en kon de nederlaag ook niet verhinderen. ,,Het ging voor de rust wel aardig, maar ik had er wel twee kunnen of misschien wel moeten maken.”

Kagia miste onder meer Pascal Timmermans, Timo Sluijmer en Rens Lamboo. Die twee laatst genoemde spelers zorgen voor creativiteit en dat ontbeerde de thuisploeg volgens Wijsman. Warmerdam daarover: ,,Natuurlijk mis je dat soort spelers, maar ik ben nog steeds van menig dat we dat met deze groep moeten kunnen opvangen. Het viel niet mee er doorheen te komen bij Koudekerk, maar dat lag vooral aan onszelf. Als een tegenstander een muur opwerpt bij de eigen zestien dan moet je een hoog baltempo hanteren om openingen te creëren. Of je moet opportunistisch spelen, maar we hebben dat beiden niet goed gedaan. Toch was een nederlaag te voorkomen geweest. Ik vind ook dat we benadeeld zijn met een afgekeurde goal, even voor het einde van de wedstrijd. Er zou een duwfout zijn gemaakt, maar dat leek mij zeer zwaar gestraft.”

Koudekerk kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door Jorin Roosenbrand, die aan het eindstation stond van een soloactie van Ruben van den Berg. ,,Het was al een lastige pot gezien hun defensieve spelwijze, maar na die 0-1 werd het er zeker niet eenvoudiger op. Die voorsprong werkte voor hen als doping en wij konden het tij niet keren. Toch hadden we voor de pauze op voorsprong kunnen staan. Het is jammer dat ik eigenhandig de stand niet heb kunnen ombuigen. De kansen lagen er.”

Na de rust lukte het Kagia dus ook niet meer om een bres te slaan en zo moet de ploeg uit Lisserbroek het vooralsnog doen met twee op vreemde bodem behaalde overwinningen. ,,Het gaat nog wat stroef en we zijn zoekende, hoewel ik denk dat we tegen Van Nispen gewoonweg een offday hadden en bij hen alles lukte. We hebben nog geen enkele keer in dezelfde samenstelling kunnen spelen en de poppetjes staan ook regelmatig noodgedwongen op andere posities. Daardoor loopt het nog niet altijd even vloeiend, maar dat gaat echt wel komen.”

Voor de van VVSB overgekomen speler was het de eerste basisplaats in competitieverband. ,,Daarom zat ik er ook wel doorheen na 75 minuten. Ik mocht beginnen omdat ik het tegen Blauw Zwart als invaller redelijk heb gedaan en ik denk dat ik tegen een basisplaats aan zit. Ik zal het echter zelf moeten afdwingen. Waarom ik hier terecht ben gekomen? Bij VVSB wilde men mij naar de zaterdagtak brengen, maar ik had geen behoefte om op het niveau van de vierde klasse te gaan spelen. Later zou men er bij mij op terugkomen, maar dat is nooit meer gebeurd. Daarom heb ik in april aangegeven weg te gaan.”

De keuze voor Kagia is snel verklaard. ,,Het is VVSB in het klein en ook een gezellige en gemoedelijke club. Daarnaast ken ik de trainer  nog van mijn tijd in de C en B-jeugd in Noordwijkerhout. Hij zat toen in de jeugdopleiding en ik had altijd al een prima band met hem. Ik geloof niet dat ik hier nog snel weg ga. Ik ben uitstekend opgevangen en alles is tot in de puntjes verzorgd. Samen met Luuk van Paridon (doelman, red.) rijden we naar de trainingen en wedstrijden. Het bevalt alles bij elkaar prima zo. En de betere resultaten gaan echt wel komen.”

Basisopstelling Kagia: Van Paridon, Tibboel, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Vek, Van der Schinkel, Imanse, Warmerdam, Ligtenberg, Van der Voort.