vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseMeerburg laat de punten weer liggen, zorgen nemen toe

Meerburg laat de punten weer liggen, zorgen nemen toe

-

Tweede klasse C (zondag)- Tot tien minuten na rust was er geen vuiltje aan de lucht voor Meerburg, dat nog volop tegen directe degradatie uit de tweede klasse strijdt. De ploeg stond met 0-1 voor tegen Concordia uit Delft en had de hele wedstrijd de overhand totdat uit een knullige situatie de 1-1 viel. ,,Toen brak er bij ons iets”, zegt Meerburg-speler Mark van Diemen. Uiteindelijk scoorde Concordia ook nog de 2-1 uit een penalty en stond Meerburg wéér met lege handen. Zich direct veilig spelen in de resterende drie wedstrijden is al geen optie meer.

,,Dit is echt weer heel zuur”, stelt Van Diemen. ,,We speelden gewoon een goede eerste helft en kwamen zelfs vlak voor rust op voorsprong. We waren voor elkaar aan het vechten en de acceptatie was goed. Daarom gingen we ook met een goed gevoel de rust in.” Van Diemen schreef het eerste doelpunt zelf op zijn naam. Een voorzet uit een vrije trap door Ramon Weijers werd door Mats van der Poel teruggelegd, waarna de bal werd binnengeschoten. Het was daarom voor Van Diemen extra bitter dat hij later de penalty, waar de 2-1 uit viel, veroorzaakte.

De tweede helft ging de ploeg uit Meerburg op dezelfde voet door. Een misverstand in de verdediging tussen Patrick Bom en Levi Paulides zorgde ervoor dat de spits van Concordia de 1-1 kon binnentikken. Van Diemen: ,,Dan gaan onze koppies hangen en duurt het gewoon te lang voordat we het weer oppakken.” Een kleine twintig minuten voor het eindsignaal werd vervolgens door de doelpuntenmaker zelf de 2-1 ingeleid. Terwijl hij met zijn tegenstander meeliep, belandde uit een voorzet de bal op zijn hand. Dat leidde volgens de verdediger tot een ‘goedkope pingel’. ,,De scheidsrechter gaf me ook helemaal geen kaart, hij vond het wel goed zo. Wees dan consequent als je het echt een penalty vindt.” Het buitenkansje werd door de ploeg uit Delft benut en leverde ook de eindstand op.

Daarmee zijn de degradatiezorgen van de Meerburgers weer wat groter geworden. ,,We wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was, maar we zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen. Elke week zijn we voetballend beter, maar we winnen niet. Uiteindelijk gaat het om de punten, en die halen we niet.” Volgende week staat thuis hekkensluiter DONK op het programma. ,,Dan moeten we alles geven, ons eigen spel blijven spelen en de kansen gaan benutten, want daar schort het het hele jaar al aan. De koppies moeten omhoog.”, aldus Van Diemen. Op de vraag hoe hij de kans inschat om directe degradatie te ontlopen, antwoordt hij: ,,Het moet kunnen tegen de ploegen die nog op het programma staan. We willen echt niet terug naar de derde klasse. Die nacompetitie moeten we gewoon gaan halen. Dat zijn we aan de vereniging en aan onszelf verplicht.”

Opstelling Meerburg: Bom, Paulides, Verboon, Van Diemen, Brandsma, Müller, Weijers (Loos), Van der Meer, Van der Voort (Bonekamp), Van der Poel, De Jong (De Leede).