Tweede klasse C (zondag)- Verleden week tegen Foreholte kreeg Meerburg  in een goede wedstrijd met een 0-0 einduitslag eigenlijk minder dan ze toen verdienden. Als men nu de eerste 70 minuten van deze wedstrijd in en tegen Delft vergeet, dan kreeg de ploeg ook deze keer te weinig. Echter, die eerste 70 minuten horen er uiteraard ook bij en dus werd de uitwedstrijd tegen deze tegenstander terecht met 3-2 verloren.

Delft, dat bij de sterkere ploegen in de tweede klasse hoort en op de vijfde plek van de competitie staat, opende kort na het begin de score tegen de op de tiende plek bivakkerende Zoeterwoudenaren. Na een door hen genomen vrije trap werd er in de “zestien” te laat gereageerd en kon keeper Patrick Bom voor het eerst de trieste gang naar het net maken. Daarna was de tegenstander Meerburg gewoonweg steeds de baas. Delft is een ervaren ploeg die alles goed dicht houdt. Ze spelen het verder slim, houden niet erg van veel lopen en zetten toch goed druk. Het  duurde nog tot de laatste minuut van de eerste helft voor er weer een doelpunt viel. Het begon met een der spaarzame aanvallen van Meerburg, die helaas eindigde met een bal op de Delftse lat. Die bal stuiterde terug en via de veel sneller reagerende tegenstanders werd via drie schijven de 2-0 ruststand bereikt.

Volgens keeper Patrick Bom was de stemming in de kleedkamer  om te snijden. Bij een terugblik op de eerste helft werd de nadruk gelegd op het positiespel zoals men zo goed kan en ook verleden week op de mat werd gelegd. Die 2-0 achterstand en het vertoonde spel gaf nu eenmaal niet de motivatie om er in de tweede helft eens flink tegen aan te gaan. Na ruim een kwartier in die tweede helft werd het nog erger. Bij een snelle uitval via het middenveld werd het zelfs 3-0.

Daarna kwam Meerburg pas op toeren. Kansen waarbij de bal op de lat kwam en ook net voorlangs scheerde gaven hoop op een beter resultaat. Na een verre uittrap van Bom en een foutje van de tegenstander was het Justin de Jong die er 3-1 van maakte. De bezoekers kregen er zin in en gingen beter voetballen. Met nog vijf minuten te gaan  was het Duuk van der Meer die de achterstand terugbracht tot 3-2. Het had nog beter kunnen worden als in de laatste minuut Mats van der Poel iets anders had bedacht dan de bal in de handen van de Delftse keeper te schieten. Het bleef dus bij een verlies van 3-2.

Doelman Bom had zo zijn gedachten over deze partij. ,,Als wij niet zo slecht begonnen waren en zo gespeeld hadden als in de laatste twintig minuten, dan was alles heel anders gelopen. Achteraf hebben we gewoon verdiend verloren. Wij hebben best wel een goede ploeg, maar we missen wat ervaring en vooral wat fysieke slimheid in de achterste linie. We zijn soms wat te naïef, willen het vaak voetballend oplossen en vergeten daarom weleens de bal in de tribune te jagen. Hoewel we min of meer vlak bij de gevarenzone zitten, geloof ik niet dat we daar echt in verzeild  raken. Daar zijn we te goed voor, blijf ik bij mijn mening. Volgende week tegen ROAC uit gaan we ons revancheren tegen een ploeg die net zoals wij ook laag staat. Dat hebben we vorige keer tegen hen ook laten zien. Er zijn voldoende mogelijkheden bij ons. Kijk maar naar Sem Durve. Nog maar 15 jaar oud en hij speelt gewoon bij ons in het team. Hij  kreeg nog een goede kans ook, maar kon het achteraf met al zijn jeugdigheid net niet waar maken tegen die routine uit Delft. Ik houd er al met al vertrouwen in dat het goedkomt.”