Tweede klasse C (zondag)- Toen Teylingen en Meerburg vorig seizoen nog in de derde klasse actief waren, wonnen de Zoeterwoudenaren twee keer met 3-0, zowel uit en thuis. De ploeg van trainer Ron de Roode kroonde zich uiteindelijk tot kampioen en de Sassenheimse formatie eindigde als derde en promoveerde via de nacompetitie. Dit seizoen zijn de rollen duidelijk omgedraaid. Meerburg verloor zondag voor de tweede keer van Teylingen en wederom met 4-1.

Beide ploegen lieten in Sassenheim niet het beste voetbal zien, maar dat alles had te maken met de strijd tegen degradatie. De winnaar van het duel kreeg de kans om een gooi te doen naar directe handhaving. Teylingen nam een afwachtende houding in en liet het spel maken over aan de tegenstander. Meerburg probeerde het wel, maar tot veel gevaar leidde dat in de eerste helft niet.

Via een van de counters kwam de thuisploeg op 1-0 via een kopbal van Dorus van der Voort. Alleen Duuk van der Meer had namens de bezoekers een grote kans om gelijk te trekken, maar zijn inzet vloog naast de goal van de Sassenheimers, dat zelf bleef wachten op zijn kans. De formatie van coach Marc van Wonderen sloeg met nog 25 minuten op de klok toe via Tom van der Vlugt, die de bal op de achterlijn afpakte van verdediger Jeroen Verboon en vervolgens doelman Patrick Bom kansloos liet: 2-0.

Meerburg knokte zich na dat moment terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd tikte de jonge invaller Jorge Bonekamp de aansluitingstreffer binnen, maar verder dan dat kwamen De Roode en zijn mannen niet. Van der Voort, voormalig goalgetter, kon in de slotfase nog twee keer scoren uit een counter, omdat de Rijndijkers te veel ruimte lieten vallen.

,,We stonden twee keer niet goed’’, vond de 52-jarige oefenmeester. ,,We worden op de counter geslacht. Zij schieten alles naar voren en wij laten de bal stuiteren. We weten dat Van der Voort een slimme jongen is, maar we trappen er wel in. Bij ons ontbreekt het toch aan scorend vermogen. De goede aanvallen zijn er wel, maar de afronding niet. Daar laten we het eigenlijk al het hele seizoen op liggen.’’

In het duel met Teylingen kreeg verdediger Christiaan Laan overigens voor de zoveelste keer dit seizoen de gele kaart, waardoor hij de eerstvolgende wedstrijd tegen Concordia na de Pasen moet missen vanwege een schorsing. Over twee weken gaat de strijd van Meerburg tegen directe degradatie weer verder.

De Roode: ,,We hebben nog een beetje geluk dat DOSR een voorsprong verspeelt en uiteindelijk gelijk speelt, anders was het nog moeilijker geworden om de nacompetitie te halen. Nu hebben we nog alle kans. Directe handhaving gaat na deze nederlaag alleen niet meer lukken.’’

Na het uitduel bij Concordia volgen in de weken erna DONK (thuis), Groeneweg (uit) en Wippolder (thuis). Uit de laatste vier wedstrijden van de eerste seizoenshelft haalde Meerburg eerder dit seizoen vijf punten tegen de eerdergenoemde ploegen. Alles is dus nog mogelijk.

Meerburg: Bom, Paulides, Verboon, Laan (78. Bonekamp), Brandsma, Müller, De Jong (71. De Leede), Weijers, Van der Poel, Van der Meer, J. van der Voort.

Beluister hier de interviews met Mats van der Poel en Ronnie de Roode: