Tweede klasse C (zondag)-Een half uur lang leek Meerburg de zaakjes redelijk onder controle te hebben. Het toonde zich een tikje beter dan DOSR en toen Mats van der Poel een voorzet van Mark van Diemen vol op de slof nam en achter DOSR keeper Mike van Vliet ramde leek het een mooie middag voor de mannen van Ron de Roode te worden. DOSR voetbalde naarmate de wedstrijd vorderde echter alle illusies aan duigen en Meerburg kan zich achter de oren krabben waar het fout ging. Het werd uiteindelijk 4-2 waardoor beide formaties nu op negentien punten staan. Het doelsaldo van de ploeg van Thomas Duivenvoorden is echter beter en dus staat Meerburg nu weer voorlaatste.

Na de 0-1 pakte de thuisploeg het initiatief en zorgde voor meer dreiging in het strafschopgebied van Meerburg keeper Patrick Bom. Dat resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Vlak voor rust lobde Mark van Diemen de bal afgemeten over Bom heen: 1-1. Zeer teleurstellend voor de bezoekers die gedacht hadden er wel een tweede in te prikken. Ramon Weijers: ,,We waren in de eerste helft beter, maar dan geven we het gewoon weg. De tegengoal valt nog eens op een rotmoment ook.”

 

De tweede van DOSR viel in dezelfde categorie. Pal na rust ontsnapte Jeroen Disseldorp aan zijn bewakers en bood Julian Dobbe een niet te missen kans. Een klap van jewelste natuurlijk en de club uit Roelofarendsveen aarzelde niet amper tien minuten later de genadeklap uit te delen. De manier waarop leverde wel stof tot discussie op. Meerburg verdediger Mark van Diemen kreeg van dichtbij een kopbal tegen zijn arm, waardoor de bal niet in het doel, maar ernaast verdween. ,,Penalty”, oordeelde scheidsrechter Persoon. Vanzelfsprekend was de lange verdediger het daar niet mee eens. ,,De scheidsrechter twijfelde ook vertelde hij me. Ja, dan baal ik natuurlijk helemaal. Ik kan mijn arm er toch echt niet afschroeven.”

Het was DOSR allemaal worst, Nino Wesselman wachtte kalmpjes  tot de rust was weergekeerd en liet vervolgens Bom kansloos. De wedstrijd was gespeeld, hoewel Meerburg via Jorge Bonekamp nog tot 3-2 terug kwam. Logischerwijze koos trainer De Roode voor een alles of niets tactiek waarbij het uiteindelijk nog 4-2 werd via Jordi Jonkman. Even leek het in de eerste 45 minuten erop of Meerburg na RKDEO ook andere concurrent DOSR punten zou ontfutselen, maar het verkeek zich op de veerkracht en het rappe en efficiënte countervoetbal van de thuisploeg.

Weijers gaf na afloop aan dat het beter moet: ,,Er is nog veel mogelijk, maar als we zo spelen niet.” Spits Joeri van der Voort, die met een bijzonder knappe actie het doelpunt van Bonekamp voorbereidde, heeft een oplossing om de dreigende nacompetitie te vermijden: ,,Tandje erbij, meer geluk en minder schorsingen.” Wat dat laatste betreft: volgende week zullen hijzelf en Van Diemen vanaf de zijkant moeten toekijken omdat ze (weer) een gele prent voorgehouden kregen (Van Diemen zelfs twee, waarvan eenmaal toen de verdediger al op de bank had plaats genomen, red.). De ongenaakbare koploper Den Hoorn komt op bezoek en alleen als Meerburg boven zichzelf uit zal stijgen lijkt een goed resultaat mogelijk.

DOSR-Meerburg: 4-2 (1-1).  30. Van der Poel 0-1, 41. Van Diemen 1-1, 50. Dobbe 2-1, 54. Wesselman 3-1 (strafschop) 64. Bonekamp 3-2, 79. Jonkman 4-2.

DOSR: Van Vliet, Sven van der Meer (86. Cats), Van Diemen, Lesley van der Meer, Disseldorp (78. Van Klink), Nino Wesselman, Dobbe, Mauro Wesselman (68. Jonkman)Van der Lem, Hoogervorst.

Meerburg: Bom, Weijers, Verboon (76. De Jong), Van Diemen  (58. Bonekamp), Brandsma, Müller, De Jong, Laan, Van der Poel, Van der Meer, Van der Voort.

Scheidsrechter: Persoon. Toeschouwers: 250.

Foto’s: J.P. Kranenburg

Zie hier nog drie treffers op beeld plus twee interviews met spelers van Meerburg. Het camerawerk is van Jolanda Ciere!