Tweede klasse C (zondag)- Op bezoek bij Meerburg kwam de Reeuwijkse Voetbalvereniging Concordia ’33 oftewel RVC ’33, de nummer twee van de ranglijst. Eerder dit seizoen werd een 2-0 nederlaag geleden door de ploeg van Ron de Roode. Ook nu moest Meerburg de punten laten aan de titelkanidaat.

Bij Meerburg waren twee spelers terug van een schorsing in de basis, te weten aanvoerder Joeri van der Voort en Christiaan Laan. Mats van der Poel en Joris Smit misten beide dit duel door een blessure. Tot zover de personele bezetting bij de formatie die alle zeilen zal moeten bijzetten om zich uit de gevarenzone te spelen in het restant van dit seizoen.
De eerste helft kon feitelijk schriftelijk worden afgedaan, beide verdedigingen hielden makkelijk stand en het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. De enige opwinding ontstond door de gele kaarten in de twaalfde en dertiende minuut voor Ramon Weijers en Levi Paulides. De enige twee echte voetbalmomenten ontstonden vlak voor rust. Een gevaarlijk schot van Van der Voort ging net naast en een prima actie van Justin de Jong kwam net niet aan bij spits Jorge Bonekamp.

Na de rust kon een beter Meerburg worden aanschouwd dat tegen de wind in meer voor de combinaties ging in plaats van de gehanteerde lange bal in de eerste helft. Maar voordat Meerburg een mooie aanval kon afronden ging Kevin de Jong in de eigen zestien opzichtig in de fout. De penalty voor RVC ’33 werd net onder keeper Patrick Bom binnen geschoten, 0-1 in de 66e minuut. Een kwartier voor tijd kreeg Meerburg uit het niets eveneens een penalty. Een indraaiende corner van Weijers kwam bij de eerste paal waar Laan werd beet gehouden en de scheidsrechter wees naar de stip. Van der Voort benutte de strafschop koeltjes.
Zeven minuten voor tijd kreeg RVC ’33 een corner te nemen. Deze indraaiende bal werd ongelukkig verlengd door Paulides en doelman Bom was kansloos op deze eigen inzet, 1 -2.

Voor de slotfase bracht De Roode de lange Mark van Diemen in het veld en trachtte zo via een extra spits een gelijkspel af te dwingen. De kans was daar via een prima actie op rechts van Paulides. Diens voorzet via een scrimmage kwam terecht bij de mee naar voren gekomen Jeroen Verboon; zijn inzet ging net naast de paal. Dat RVC ’33 in de 94ste minuut nog via een schot in de bovenhoek op 1-3 kwam deed eigenlijk al niet meer ter zake.

De kleedkamer bleef lang dicht bij Meerburg. Het verlies was onnodig te noemen, maar ook de kaartenlast stemde weinig vrolijk. Laan, Muller, De Jong en Van der Voort kregen na de rust een prent en dat bracht het totaal dus op zes gele kaarten. Vijf spelers zullen geschorst zijn voor de eerst volgende wedstrijd en dat komt niet bepaald uit voor het naar de twaalfde plek gezakte Meerburg. Van der Poel hoopt tijdig fit te zijn om zijn team op sleeptouw te kunnen nemen voor de komende wedstrijd tegen ROAC. ,,We moeten als team slimmer worden met het pakken van onnodige gele kaarten. Ik hoop dat de spelers leren van deze wedstrijd.”

Meerburg – RVC ‘33 1-3 (0-0) 66. 0-1, 77. v.d. Voort 1-1, 83. 1-2, 94. Scheidsrechter: Hees. Toeschouwers: 150.
Opstelling Meerburg: Bom, Paulides, Verboon, Laan, Van der Meer, Muller (87. Van Diemen), J.de Jong (76. Durve), K. de Jong  (76. Brandsma), Bonekamp, Weijers, Van der Voort.