Derde klasse A (zondag)- SJZ wacht ook na de derde speelronde nog op de eerste winstpartij. Wel werd het eerste gelijkspel afgedwongen bij Van Nispen (2-2), maar met dat resultaat was doelman Niels van Diemen niet echt tevreden. ,,Op zich is dit een lastige uitwedstrijd, maar ik ben van mening dat we twee punten hebben laten liggen. Wij hebben de betere kansen gehad over de gehele wedstrijd. Aan de andere kant besef ik me ook dat we op een zeker moment met 2-1 achter stonden en het had ook verkeerd kunnen aflopen. Het is nog niet de start waarop we gehoopt hadden, maar het vertrouwen blijft zeker aanwezig dat de ommekeer eraan komt.”

In de eerste twee wedstrijden gingen de Zoeterwoudenaren onderuit. Tegen FC Rijnland claimde SJZ recht te hebben op de zege, zeker na een uitstekend gespeelde eerste helft. Uiteindelijk ging het fout voor de groenwitten, maar er bleef een nare nasmaak hangen na die nederlaag. Tegen WVC ging het vorige week volkomen fout. ,,We werden weg gecounterd en brachten niet wat we normaal gesproken moeten kunnen opbrengen. Ik vind dat we ons nu goed hersteld hebben in De Zilk. Eigenlijk is dit de tweede goede uitbeurt en dan is het wrang dat er toch pas één puntje genoteerd staat.”

Van Diemen vervolgt: ,,Er zat echt meer in. Voor de rust kregen zij eigenlijk geen kansen en wij hadden er best meer mogen maken. Enkel Hans Coret vond het net. Helaas bogen zij de score na rust om (via Bren Zonneveld tweemaal, red.) en toen moesten we nog alle zeilen bij zetten om een punt over te houden aan het duel. Gelukkig scoorde Marc Griffioen de gelijkmaker. Wel ging een inzet van Roy Versteegen nog net naast voor de 2-3. Al met al mochten wij aanspraak maken op de winst. Ik vond Van Nispen toch wat tegenvallen dit keer.”

De doelman had meer verwacht van de start van de competitie. ,,Ik geloof erin dat wij mee kunnen met de betere ploegen in deze klasse. Dan is de huidige score natuurlijk wat mager, maar het geloof is zeker aanwezig dat wij ons gaan herstellen. We hadden de twee uitwedstrijden ook zomaar kunnen winnen en dan ziet de wereld er heel anders uit. Tegen Van Nispen heb ik het eigenlijk vrij rustig gehad, dat zegt ook wel wat. We hadden ze geruime tijd in de tang.”

Het goede gevoel bij Van Diemen heeft ook te maken met de komst van de nieuwe trainer, Ludo Pistorius. ,,Laat ik duidelijk zijn, Rob van den Wijngaard heeft het hier uitstekend gedaan. Het is echter niet zo gek wanneer er na drie seizoenen een andere trainer komt. De nieuwe trainer is erg enthousiast, komt goed over, weet heel veel van het spelletje en komt ook gezellig de kantine in. Elke ploeg heeft na verloop van tijd weer wat frisse ideeën nodig. Daar is niet geks aan. Hij heeft ambities met de club en wij willen daar graag in mee. De selectie voor 1 en 2 is best groot nu en zo kunnen we klappen opvangen.”

Na de rust werd Peter Wansink, afgelopen week nog aan het woord op leidenamateurvoetbal.nl, gebracht en dat vindt de sluitpost een goede zaak. ,,Peter heeft het voor zijn blessure uitstekend gedaan bij SJZ dus we zijn blij dat hij weer op de deur klopt. Hij wordt rustig gebracht en zal er binnenkort echt wel weer volledig staan. Fit is hij genoeg, maar wedstrijdritme moet je nu eenmaal op doen. Ook Guus de Goede is weer back in town. Er staat best een leuke groep en dus staan we nu in elk geval te laag.”

15 oktober moet het dan maar gebeuren, de eerste competitiezege van het seizoen. ,,DIOS komt op bezoek. Ik ken ze niet, maar ik hoorde dat ze van FC Rijnland hebben verloren. Wat mij betreft maakt het niet uit wie er naar Zoeterwoude komt. Tegen WVC ging het fout, maar dat zie ik als een incident. Thuis moeten wij in staat zijn om heel veel punten bij elkaar te voetballen. En wat mij betreft wordt die eerste triomf de hoogste tijd.”

Basisopstelling SJZ: Van Diemen, Hulsbos, Van der Hoeven, De Goede, Plooij, Sleijser, Versteegen, H.Coret, D.Coret, Griffioen, Berg.