Tweede klasse C (zaterdag)- DoCoS zegevierde met 2-1 over Honselersdijk (zie verslag) en doet volop mee om de bovenste plaatsen. Nils Slingerland (23) was de gevierde man aan de kant van de thuisploeg met zijn late en beslissende treffer. De andere flankspeler voorin, Oktay Gezici, kreeg geen assist of doelpunt op zijn naam, maar was dit keer wel de beste aanvaller aan de kant van de Leidse ploeg. Na afloop kwamen beide spelers even aan het woord.

Slingerland: ,,Het was niet groots van onze kant en ik speelde zelf zeker niet goed. Ik liet me teveel meeslepen in de randzaken van de wedstrijd. Ik had het een paar keer aan de stok met de scheidsrechter en daar had ik slimmer mee om moeten gaan. Natuurlijk is het lekker om wel de winnende te mogen maken, maar voor het overige was dit niet onze wedstrijd nee. Of de zege DoCoS toekwam? Ik vind van wel. Niet omdat we beter waren, maar van deze tegenstander moeten wij gewoonweg winnen. Klaar.”

Gezici, die voor de winterstop weinig aan spelen toekwam vanwege blessureleed, was het niet geheel eens met zijn collega-aanvaller. ,,Een gelijkspel was meer op zijn plaats vond ik. We speelden laatst tegen Quick Boys 2 veel en veel beter. Er zat toen veel beweging in de ploeg en we hadden erg veel balbezit. Nu waren we stukken minder. Het middenveld kon de aanval ook niet goed bereiken en we verloren, zeker voor de pauze, te vaak de tweede bal. Dat gaat normaal gesproken ook veel beter. Maar goed, we winnen en daar gaat het om.”

Gezici had een aantal prima voorzetten in huis en was sterk aan de bal. Zijn acties kregen helaas voor DoCoS geen passend vervolg. Toch kon de buitenspeler terugkijken op een wedstrijd met een voldoende. ,,Ik kan zeker nog wel beter, maar ik zit er wel aan te komen. Enkel moet mijn buikje eraf, haha.”

Slingerland heeft geen idee waar de successen van DoCoS toe zullen leiden. ,,Misschien dat we een periodetitel kunnen pakken. We zijn aardig op weg in de tweede periodetitel, maar voorlopig staat Valken’68 nog voor ons. Maar zij moeten nog maar zien te winnen van RCL. DoCoS speelt onder meer nog tegen UVS en Te Werve. Het gaat spannend worden. We moeten gewoon resultaten blijven boeken dan zien we wel waar we op uitkomen.”

Gezici (26) voelt zich thuis in zijn eerste seizoen bij DoCoS. ,,Zeker. Ik voel me hier op mijn plek en ik pas wel binnen de groep. Het zijn allemaal relaxte gasten en het gaat er ontspannen aan toe. Dat zie je terug in ons spel. Okay, het liep dan nu wat minder maar volgende week zal het vast weer beter gaan.”

Beide spelers hadden geen oordeel over de afgekeurde goal van Honselersdijk bij een stand van 1-1. In koor: ,,Daar stonden we te ver vanaf. Misschien kwamen we goed weg, maar dat maakt nu allemaal niet meer uit. We mogen weer lekker drie punten bijschrijven.”