Derde klasse B (zondag)- Je hebt er soms van die wedstrijden tussen zitten die je het liefst zo snel mogelijk weer vergeet. De zondagtak van Voorschoten ’97 speelde er gisteren zo eentje, thuis tegen Wilhelmus (0-2). ,,Het was echt inspiratieloos’’, klonk captain Niels van den Berg na het duel met de Voorburgers enigszins ontgoocheld.

De voortekenen voor een collectieve wanprestatie waren er niet. Natuurlijk, het elftal van Huib van Oostrom Soede leed vorige week een stevige, maar zwaar geflatteerde  nederlaag op bezoek bij de ongenaakbare koploper, SVV (4-0). Maar het vertoonde spel in Schiedam bood meer dan genoeg houvast, net zoals dat in de competitieduels daarvoor – thuis tegen achtereenvolgens GSC ESDO (5-1) en Taurus (0-0) – het geval was geweest.

Bovendien tankten de groengelen midweeks ook nog eens het nodige vertrouwen. Afgelopen dinsdag kwam Voorschoten’97 voor het eerst in actie in het kader van de LAV Cup. Op het eigen Adegeest werd vlotjes afgerekend met medederdeklasser VV Leiden (3-0), een duel waarin Van den Berg twee keer trefzeker was.

Van Oostrom Soede hield grotendeels vast aan de basisopstelling in dat duel. Het betekende dat onder meer routinier Ivo Nolet (36) en jongeling Bart van Beest het vanaf de aftrap mochten laten zien. Eerstgenoemde verving Bryan Hilders, die vanwege vakantie niet getraind had, in de punt van de aanval, terwijl de rappe buitenspeler op de linkerflank startte.

Alle goede bedoelingen ten spijt: al binnen twee minuten moest doelman Abdel Lamrabette de ondankbare gang naar het net maken. De bezoekers braken door over de rechterkant van de Voorschotenaren, van waar een strakke, lage voorzet Jake Smart bereikte. Met een handige voetbeweging tikte de spits de vlotte 0-1 binnen.

Een dramatische start, die de thuisploeg niet meer te boven kwam. Van den Berg: ,,Ik heb hier geen verklaring voor. We dachten de stijgende lijn te pakken te hebben, maar daar was echt niets van terug te zien. Het oogde futloos. We hadden al de grootste moeite om de bal naar het juiste kleurtje te spelen en eigenlijk zijn we niet gevaarlijk geweest, behoudens een kopkans voor Roy Elligens vlak voor rust. Die ging er niet in en tien minuten na rust verdubbelde Wilhelmus de voorsprong (doelpunt Jacky Adems, RT). Dit was met afstand onze slechtste wedstrijd tot nu toe.’’

Daar koos zijn ploeg een slecht moment voor uit. Bij winst had Voorschoten de aansluiting met de middenmoot van 3B gevonden, maar na de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden is het nog altijd terug te vinden in de onderste regionen van de ranglijst. De voorlopige elfde plek is Voorschoten-onwaardig, vindt Van den Berg. ,,Maar het is wel de harde realiteit. En dan vielen vandaag ook Mike Nikic, Jordy van den Wijngaard en Bennie Hogewoning uit. Het is te hopen dat hun blessures meevallen, maar vooral die van Mike zag er niet best uit. Gelukkig staan we komend weekend stil. Die rust kunnen we goed gebruiken, ook om het hoofd leeg te maken. Over twee weken gaan we naar Full Speed, dat twee plaatsen boven ons staat. Dan moet het toch echt gaan gebeuren.’’

Voorschoten ’97: Lamrabette; Van den Wijngaard, Van Veen, Hogewoning, Adriaanse; Van der Maas, Elligens, Van den Berg; Nikic, Nolet, Van Beest.

Foto’s: met dank aan Voorschoten’97.

Meer zien?

https://photos.app.goo.gl/jaFudwlZgHdD1eIG3

Comments are closed.