Eerder maakten FC Rijnland en Paul Pikaar bekend dat de wegen na het lopende seizoen zouden scheiden. Sterker nog; de huidige trainer moest al even pas op de plaats maken vanwege te drukke werkzaamheden. Bij veel clubs kwam ondertussen naar buiten of de trainer zou aanblijven of ging vertrekken. Onze redactie heeft daar al regelmatig berichten over gepubliceerd. Bij de zondagtak van FC Rijnland bleef het nog stil. Tot vandaag..

Voorzitter en broer Wim Pikaar: ,,Het bestuur van FC Rijnland is lang bezig geweest met de trainersvacature op zondag. Omdat we nog steeds in een bouwfase zitten heeft het bestuur meerdere opties afgewogen en met een aantal spelers gesproken hoe hier mee om te gaan. Telkenmale kwamen we terug op Paul Pikaar en de wijze waarop hij de afgelopen anderhalf jaar zijn stempel heeft gedrukt op de club, het imago, de selectie en speelwijze. Eigenlijk kwamen we tot de conclusie dat er geen goed alternatief was. Inmiddels is Paul Rijnlander geworden en hebben we na een aantal gesprekken geconstateerd dat de club en de selectie goed in de steigers staan maar dat dit ook nog een finishing touch behoeft. Paul heeft hierop aangegeven dat hij de club, spelers, begeleiding en de supporters niet wil laten zitten en heeft besloten, voor de club, nog één jaar door te gaan. Het bestuur van FC Rijnland is verheugd dat Paul dit besluit heeft genomen en kijkt uit naar de sportieve toekomst. Verder zal FC Rijnland in de komende periode besteden aan verdere invulling van de trainersstaf op zondag en zaterdag.”

Het kan verkeren..

Korte reactie van de blijvende trainer: ,,Ik laat de club niet zitten en ook de spelers niet. Een aantal heb ik zelf hierheen gehaald. Weggaan zou niet goed voelen. Ik heb zin in het vervolg.”

Paul Pikaar op archieffoto (geflankeerd door Henk Brandt) tijdens een wedstrijd van FC Rijnland tegen SJZ..