Derde klasse A (zondag)- Misschien meer nog dan de 7-0 nederlaag tegen ASC (een verslag volgt morgenochtend) dreunt het genomen ontslag van trainer Paul Pikaar na binnen de gelederen van FC Rijnland. Voorzitter en broer Wim Pikaar hierover. ,,Paul is een perfectionist die zich voor honderd procent inzet als hij een bepaald doel voor ogen heeft. Hij miste de echte en onvoorwaardelijke beleving bij (een groot deel van) zijn selectie de afgelopen tijd. Aan het begin van het seizoen zijn er duidelijke afspraken gemaakt tussen de staf en de spelers. Het wordt het laatste zelfstandige seizoen van FC Rijnland en wij willen met z’n allen voor een absolute topprestatie gaan, zo was de bedoeling.”

Vervolgend: ,,Iedere betrokkene heeft beloofd tot het uiterste te gaan en heel veel opzij te zetten voor een hoge klassering van het vlaggenschip van de club. Die ambitie en die beleving miste Paul echter veel te vaak en uiteindelijk heeft hij de handdoek geworpen. Hij had geen zin om op deze basis verder te gaan. Ik denk dat hij zich ook in de steek gelaten voelde, omdat niet iedereen de afspraken nakwam. Ik heb naar aanleiding van het ontslag nog met de selectie van het eerste en tweede gesproken. ,,Als je in de spiegel kijkt”, zo heb ik gezegd, ,,kun je dan oprecht zeggen dat je je voor honderd procent gegeven hebt? Heb je er echt alles aan gedaan om je aan je aan de afspraken te houden die aan het begin van het seizoen gemaakt zijn?”

,,Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de spelers, maar ook voor de staf en ja, ook voor mij. Ook ik moet in die spiegel kijken en me afvragen of ook ik niet in bepaalde opzichten tekort ben geschoten. Voorlopig gaan we tot de winterstop met Ronald Mink als vervanger van Paul door en we gaan ons beraden over wat er moet gebeuren om er nog een acceptabel seizoen van te maken.”

Voorzitter Wim Pikaar over het abrupte afscheid van broer Paul