Voorbeschouwing 3: FC Rijnland (derde klasse A, zondag)

FC Rijnland eindigde vorig seizoen als achtste in de derde klasse A op zondag. Lange tijd hadden de Leidenaren zicht op de derde of vierde plaats en er werd gehoopt op nacompetitievoetbal. Uiteindelijk kwam het team van Paul Pikaar tekort in de slotfase van de competitie. Het seizoen duurde door vooral inkrimping van de selectie vanwege het om diverse redenen wegvallen van spelers eenvoudigweg te lang. Krapte van de spelersgroep lijkt dit seizoen niet aan de orde te zijn in de Leidse Morsch. Sterker nog, de geel-groenen hebben nu een grote selectie en ook met de kwaliteit van de spelersgroep lijkt het wel snor te zitten.

Afgelopen vrijdagavond speelde FC Rijnland stadsgenoot Roodenburg eenvoudig van zich af en in de finale van de Marco Kamphues Trofee werd ook tweedeklasser Lugdunum met 3-2 verslagen. Koos de Haas werd matchwinnaar nadat Tim de Cler zijn ploeg na de rust nog op voorsprong had gezet. Na afloop sprak Hennie Kanbier met de Leidse oefenmeester over de mogelijkheden van FC Rijnland om komend seizoen beduidend verder te komen dan een plek in de middenmoot. Het interview is hier te beluisteren:

Mutaties:

Gekomen: Leroy de Haas (FC Rijnland, za), Mike Siebert (geen club), Carlos Santos (zaal), Mo Habassi (Leidsche Boys), Justin Maaskant (UVS), Ronald Mink (UVS), Thijs Bonte (Meerburg), Gloire Kalangu (Roodenburg,za), Nick Quellhorst, Mo Rida (Leidsche Boys), Wessel Sels (Football Factory), Trogilio Pinas (Leidsche Boys), Bryan Verhage (FC Rijnland,za), Colin Oudenaarden (FC Rijnland,za), Donny Olivier (Roodenburg, za), Mike Filippo (FC Lisse).

Vertrokken: Robin Zweistra (lager elftal), Jeffrey van der Pompe (Roodenburg, vriendenteam), Jan Willem Besselse (oproepbaar), Robert Gubler (gestopt), Mario van der Pluym (Lugdunum), Joeri van Steenhoven (gaat in begeleiding), Chris Wassenaar (VV Leiden, vriendenteam), Joshua van Haarlem (VV Leiden, vriendenteam), Martijn van Leeuwen (Lugdunum).

Districtsbeker:

3 september: FC Rijnland-Bodegraven

17 september: Voorschoten’97-FC Rijnland

Het duel van 10 september tegen GOL Sport is komen te vervallen omdat die Leidse club recent verkaste naar het zaterdagvoetbal.

Competitie (eerste drie wedstrijden):

24 september: FC Rijnland-SJZ

1 oktober: RKDES-FC Rijnland

8 oktober: DIOS-FC Rijnland