Derde klasse A (zaterdag)- Tijdens een recent geplaatst interview met Jiddo Doornenbal gaf de veelvuldig doelpuntenmaker al aan dat hij LSVV’70 niet kansloos achtte tegen titelkandidaat Be Fair. Zijn voorspelling bleek niet op los zand gebaseerd te zijn. De ploeg van Freek Jansen won thuis met 2-1 en kreeg zo wat meer lucht onderin de ranglijst. Paulus Egberts had een gretig en geïnspireerd LSVV’70 gezien en hoopt dat de ploeg dat nu eens kan vasthouden tot minimaal de intrede van de winterstop.

Het onderlinge verschil op de rangschikking tussen LSVV’70 en Be Fair was maar liefst zestien punten en de ploeg uit Waddinxveen had zelfs nog geen wedstrijd verloren. De Leidenaren kregen het dus wel voor elkaar om de goed voetballende bezoekers te vloeren. Egberts: ,,Be Fair is zonder meer een prima ploeg en het zou mij verbazen wanneer zij niet mee gaan doen om de prijzen. Vooral hun middenveld maakte indruk. Dat neemt niet weg dat we prima tegenstand boden en eigenlijk stokte hun aanvallen telkens bij onze zestien. Zij kwamen er niet doorheen en ik vind dat eigenlijk wel onze verdienste. In het laatste halfuur was bij Be Fair de spirit er ook wel uit en dan moet je dus stellen dat we het uitstekend hebben gedaan.”

De thuisploeg pakte al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Een overtreding op Doornenbal leverde een strafschop op die door Jos van Beuningen werd benut. Het duurde niet heel lang voordat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen en de regie ook voerden. Dit laatste, zoals gezegd, zonder al teveel effectiviteit. LSVV’70 werd in de omschakeling zelfs gevaarlijk en na de rust leverde dat een hernieuwde voorsprong op. Wie anders dan Doornenbal tekende voor de treffer, hoewel dat een koud kunstje was. LSVV’70 hield stand en kwam zo uit op drie overwinningen na tien speeldagen.

Egberts: ,,Wij moeten in staat zijn om in de middenmoot te eindigen. Er is genoeg kwaliteit en wij hebben voor geen enkele tegenstander angst. Sterke tegenstanders halen kennelijk het beste in ons naar boven, maar we moeten natuurlijk ook eens meer punten gaan pakken tegen zwakkere broeders. Op de een of andere manier spelen we dan laks en gemakzuchtig en daar zijn de resultaten dan ook naar. Dat is jammer, want daardoor staan we nog altijd vrij laag. Natuurlijk zou het ook wel eens prettig zijn wanneer we eens in dezelfde samenstelling zouden spelen. Ik ben zelf even geblesseerd geweest en vorige week had ik een bruiloft van een van mijn beste maten. En zo hebben we allemaal wel eens wat en dat is niet ideaal. Aan de andere kant is het ook wel LSVV’70 natuurlijk.”

De speler die over kwam van TAVV volgt de ploeg uit Ter Aar nog wel. ,,Ik lees de verslagen en zit nog in de appgroep van de selectie. Dus ik krijg veel mee. Het is leuk dat ze sterk zijn teruggekomen na een moeizame start. Ze spelen al geruime tijd met een grotendeels ongewijzigde groep en daarmee maken ze stappen. Mooi om te zien. Maar ik ben nog steeds blij met mijn keuze. Ik kan prima aarden bij LSVV’70. Het is altijd gezellig en de manier van beleven vind ik heel verfrissend.”

Volgende week kan LSVV’70 op de fiets naar de tegenstander. VV Leiden is dan gastheer. ,,Een belangrijke wedstrijd. Zij staan laatste en hebben het moeilijk. We kunnen een groot gat slaan als we winnen. Maar goed, juist dit soort wedstrijden zijn voor ons lastig. Tijd om dat te doorbreken.”

Opstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Filippo, Van Luxemburg, Leugering, Ebbing, Van Ruiten (Casteel), Bardaa (Groenendijk), Egberts, Doornenbal, Loos (Stjepanovic).