Sinds dit seizoen levert LeidenAmateurVoetbal.nl op woensdag een bijdrage aan het Leidsch Dagblad vanuit een samenwerkingsverband. Elke week zijn er korte Leidse nieuwtjes, berichtgeving over het spelersklassement van de Leidse clubs en een interview. Dit keer stond Tim Gonlag (DoCoS) centraal. Voor wie de krant nog niet las hierbij het vraaggesprek met de speler die betere tijden heeft gekend.

Pechvogel Tim Gonlag stelt andere prioriteiten

Sinds zijn komst bij DoCoS zit het Tim Gonlag bepaald niet mee. Okselfris overgekomen van GHC heeft de centrale verdediger (29) ondertussen al het nodige leed achter de rug met blessures. Vorig seizoen ging het fout in de uitwedstrijd bij CVC Reeuwijk en door een daar opgelopen enkelblessure miste hij het slot van de competitie en de kampioenswedstrijd voor promotie naar de tweede klasse. Gonlag herstelde van die blessure, maar ook dit seizoen kon hij lang niet alles spelen door pijntjes en op 18 februari j.l. werd er in de verloren uitwedstrijd bij Te Werve (3-0) een streep gezet onder dit seizoen vanwege een opgelopen hamstringblessure. Binnenkort kan de eveneens ex-speler van Voorschoten’97 aan zijn herstel gaan werken, maar of het van een rentree komt valt te betwijfelen.

,,Het gaat redelijk momenteel en een onderzoek heeft uitgewezen dat de aanhechting gelukkig in tact is. Wel zit er een scheur in de hamstring en dat kost normaliter zes tot acht weken. Met een dergelijke blessure moet je echter enorm oppassen. Ik ga geen onnodige risico’s nemen. Mochten we eventueel de nacompetitie halen dan is er misschien nog wat mogelijk, maar eerlijk gezegd houd ik me daar nu niet mee bezig.”

 

Gonlag, die als docent werkzaam is op een basisschool in Zoeterwoude-Rijndijk en groep 8 onder zijn hoede heeft, stelt ondertussen andere prioriteiten. ,,Begrijp me niet verkeerd. Voetbal blijft mijn passie en als ik fit ben vreet ik het gras op. Voorheen heb ik ook wel eens met rug-en knieklachten te maken gehad, maar ik kon eigenlijk vrijwel altijd spelen. Mijn overstap naar DoCoS is een juiste keuze geweest, maar sindsdien heb ik het idee dat ik revalideren en spelen aan het afwisselen ben. Het is telkens van de regen in de drup. Dat voelt niet goed. Sinds vijf weken hebben we een kleine thuis en dan verandert je leven. Door mijn blessure kan ik veel minder zorg bieden dan we hadden gewenst en dat voelt niet goed en werkt demoraliserend. Daarnaast sta ik graag voor de klas en de vraag is dus of dit het waard is. Ik neem geen overhaaste beslissingen voor de toekomst en dat weet men bij DoCoS ook. Eerst moet ik weer normaal kunnen functioneren in het dagelijkse leven en dan zie ik wel verder.”

Het wegvallen van Gonlag is voor de formatie van Nico van der Salm een forse aderlating en na de nederlaag tegen toen medekoploper Te Werve volgde afgelopen zaterdag een verliespartij tegen staartploeg Kethel Spaland. ,,We wisten vooraf dat we een krappe selectie hebben, zeker in vergelijking met de andere ploegen bovenin. Lange tijd ging het uitstekend, maar het gaat nu even wat minder. De trainer heeft minder keuzes en dat is voor het moment niet anders. Centraal achterin speelde Rico Bouwmans ook heel sterk, maar hij is voor een half jaar naar Schotland vanwege een studie. Het is dus even roeien met de riemen die we hebben. De nederlagen doen niets af aan de plek waarop we staan (gedeeld tweede maar vierde op doelsaldo, red.). De nederlagen moeten we dus niet dramatiseren want dan doen we afbreuk aan wat er in de voorbije jaren en dit seizoen is neergezet. Docos staat op de voetbalkaart en er wordt hard gewerkt om vervolgstappen te maken voor de nabije toekomst. Realisme staat voorop en er wordt gekozen voor de weg van de geleidelijkheid.”