Derde klasse A (zaterdag)- Een uitwedstrijd winnen is één, maar drie keer met de winst er vandoor gaan op rij op verplaatsing is andere koek. LSVV’70 kon dit soort cijfers wel eens overleggen in de vierde klasse, maar nu lukte het ook een stap hoger. Negen uit drie na duels tegen CVC Reeuwijk, Koudekerk en afgelopen zaterdag WDS (2-4). Het betekent nog niet dat LSVV’70 veilig is, maar de ploeg van Freek Jansen zit nu wel vier andere clubs op de hielen en (direct) lijfsbehoud is weer veel meer in zicht dan in de periode voor de winterstop. Richard Guffens had met drie goals een belangrijk aandeel in de victorie en niet toevallig kwam de spits aan het woord na de driepunter in Driebruggen.

,,Leuk dat ik belangrijk kon zijn en nog leuker dat ik weer een leuke middag had. Ondanks het matige veld werd het een boeiende tweestrijd en het was wel aantrekkelijk voor de volgers. We hebben verdiend gewonnen, hoewel de 2-4 pas laat viel. Als je wint doe je goede zaken, maar ik kijk niet zo naar de stand. Ik ga er vanuit dat we het redden en voor het overige wil ik vooral lekker onbezorgd ballen en dat lukt prima bij deze club.”

Al na vijf minuten kwam de Leidse ploeg, spelend zonder onder meer Tim van Luxemburg, Wouter Huisman en Michiel Ebbing, voor via Guffens vanuit een elfmetertrap. Halverwege de eerste helft kwam er weer balans, maar nog geen twee minuten later scoorde de spits opnieuw. ,,Dat was een lekkere volley, die ik ook niet anders had kunnen nemen”, sprak de puntspeler bescheiden. Weer vijf minuten later plofte de bal in de kruising aan de andere kant, maar WDS moest voor de rust alsnog een derde treffer incasseren. Dit keer scoorde Guus van Kessel en ook de 2-3 mocht er zijn. Na de rust had de thuisploeg lichtelijk de overhand, maar Dammes Waasdorp werd niet herhaaldelijk getest. Uiteindelijk bepaalde de ex-spits van onder meer GHC en Noordwijk de eindstand op 2-4.

Guffens had het dus naar zijn zin, maar dat had niet per se met de uitslag te maken. ,,We verloren laatst met 1-6 van Perkouw en toen heb ik ook een leuke middag gehad. Het gaat om het gehele gebeuren en bij LSVV’70 zit je dan wel goed. Elke zege wordt gevierd alsof er een kampioenschap is binnen gehaald en dat maakt het wel bijzonder. Vrijdagavond hadden we nog een quiz en voor diverse spelers werd het een latertje of vroegertje, zo je wilt. Maar ze stonden er wel tegen WDS en dat kan bij LSVV’70. De pitchers waren niet aan te slepen de hele avond. Zelf heb ik het schappelijk gehouden. Eerst presteren en dan een biertje, haha.”

LSVV’70 bleef op de elfde plek staan, maar moet de wedstrijd tegen BSC’68 nog uitspelen. De gestaakte wedstrijd, vanwege een onwel geworden scheidsrechter, gaat verder bij 0-0 en bij Leidse winst worden Schoonhoven en Floreant in de kladden gegrepen. Zammerdam en Perkouw zijn ook in zicht en wanneer LSVV’70 zo blijft spelen zit er zeker vooruitgang in op de ranglijst. ,,We hebben ook een leuke ploeg. Ik mag dan wel drie keer hebben gescoord, maar Jos van Beuningen, onze rechtsback, had twee assists in huis en was ook van grote waarde. En zo speelde alle jongens een puike pot. Neal Petersen en Jansen vielen in en deden dat ook met overtuiging. Dus tja, we hebben het prima gedaan en er weer een leuke middag op zitten.”

Basisopstelling LSVV’70: D.Waasdorp, Van Beuningen, Ruiten, Leugering, Mulder, Loos, Groenendijk, Bardaa, Gloerich, Guffens, Van Kessel.