,,Wat ons bindt is de liefde voor de bal en de liefde voor Jezus.” Zo verwoorden de spelers van Rijnland 4 de band in het elftal. Geen doorsnee team dus. Een jaar of zes geleden besloten een aantal leden van de pinkstergemeenschap in Leiden om te gaan voetballen bij GHC. ,,Het was het dichtst bij onze kerk aan de Lammenschansweg”, zegt Wiresh Kailas met een lach. ,,We kenden elkaar al veel langer, wisten dat we allemaal van voetbal hielden en hebben de stap gezet. We kregen de volle support van onze pastor en onze kerk. Sterker nog: zij zijn onze sponsor geworden.”

De trainer, scheidsrechter, vlagger en in noodgevallen invaller benadrukt dat de groep niet bestaat uit een stelletje wereldvreemde geloofsfanatici. ,,Welnee. We staan midden in het leven en gaan het veld op om te winnen. Daar knokken we er net zo hard voor als elk willekeurig ander team. En ja, wij delen ook wel eens een beuk uit. Na afloop drinken we samen ook een biertje.”

Vanzelfsprekend wekt het kruis op het shirt en de tekst ‘Godcentre’ de nodige verbazing en interesse op bij tegenstanders en publiek. ,,Dat is mooi meegenomen”, komt er uit de groep. ,,Dan kun je toch even aangeven waar we voor staan. We laten hopelijk ook zien dat mensenliefde en de woorden uit de Bijbel  geen loze kreten zijn voor ons. We hopen dat ook uit te stralen.  Nooit zullen we betrokken raken bij een vechtpartij. Sportiviteit en respect naar elkaar en de tegenstander staan bij ons hoog in het vaandel. Natuurlijk vergeet je je zelf wel eens in een opwelling als je vanachter een schop op je enkels krijgt, maar dan word je wel gecorrigeerd door je medespelers.” Binnen hun huidige club FC Rijnland is de groep ook volledig geaccepteerd. ,,Waarom zouden we ook niet?”, zo gaat Kailas verder. ,,We zijn toch allemaal voetballers?”

Het is een hecht gezelschap. Ze zien elkaar elke zondag in de kerk en natuurlijk in de Morsch. Net als vele andere teams zijn ze een weekendje weg geweest en staat het hele team later bij medespeler Marciano op de stoep als hij in een wedstrijd zijn enkel breekt en zijn enkelbanden afscheurt. Een gewone groep voetballers die voor een wedstrijd met z’n allen bidt en om kracht en sportiviteit vraagt, met een kruis op de borst en de Bijbel in hun hart. Heel gewoon en toch ook weer niet.