Voorbeschouwing 5: ASC (derde klasse A, zondag)

ASC ontsnapte vorig seizoen aan de nacompetitie, omdat zondagclubs besloten op zaterdag te gaan spelen en er zodoende ruimte kwam en uiteindelijk slechts MMO noodgedwongen moest afdalen naar de kelder van het amateurvoetbal. Sean Goebel kijkt daar met gemengde gevoelens op terug. ,,Natuurlijk zijn we blij om derde klasse te blijven spelen, dat kan ook niet anders met zo’n nieuw complex, maar de manier waarop levert toch iets van spijt op. We zaten in een flow en hadden het graag gered middels de nacompetitie, het zij echter zo, vooruit kijken is nu de boodschap. Ik heb er ondanks het verlies van enkele sterkhouders alle vertrouwen in.”

Optimistische geluiden van de aanvoerder die erkent dat het elftal een paar aderlatingen moest ondergaan: ,,Jerome Rousseau, Ward Kroft en Johan Poort spelen hier niet meer en dat waren vorig seizoen niet de minsten. Ze hadden snelheid, scorend vermogen en konden op het juiste moment diep gaan. We hebben echter een aantal jongens uit de jeugd en een paar spelers van andere clubs erbij en ik denk dat we niet om directe degradatie hoeven te strijden; een plek of drie á vier boven de streep van de nacompetitie moet haalbaar zijn.”

Met een lach vervolgend: ,,We moeten het nu thuis op een topveld kunnen waarmaken. Vorig jaar waren tegenstanders twee keer 45 minuten verbijsterd over de conditie van het veld waar goede combinaties onmogelijk waren. Nu kan dat wel en moeten wij laten zien dat we voetballend overeind blijven.”

De club kent nu de luxe van drie of vier keepers en dat was vorig seizoen wel anders toen good old Ragnar Oosterhof nog met regelmaat onder de lat moest plaatsnemen. De 46-jarige doelverdediger nam definitief afscheid tijdens de wedstrijd tegen Lucky Ajax. ,,Hij heeft jarenlang heel veel betekend voor de club en daar komt nu een einde aan, hoewel je het met Ragnar nooit echt weet. We zullen zijn aanwezigheid missen.”

Tegenover de luxe van het riante aanbod van keepers staat een smalle selectie wat betreft de voetballers in de selectie. Goebel uit zijn zorgen hierover: ,,We hebben een man of dertig en dat is toch vrij weinig voor twee teams als je denkt aan schorsingen, blessures en vakanties. Voorlopig moeten we het er echter mee doen en we gáán het er ook mee doen. Ik ga er vanuit dat we met deze jongens goede resultaten zullen neerzetten.”

Een positieve blik richting komend seizoen dus. De verdediger steekt uitbundig de loftrompet over het nieuwe complex van de vereniging: ,,Dit overtreft alle verwachtingen, een grote stap richting het professionaliseren van ASC. Waar we ooit de naam hadden dat het bij ASC nog wel eens half-half ging is daar hierbij een dikke streep onder gezet. Echt schitterend.”

Of het optimisme van Goebel gerechtvaardigd is zal in de loop van het seizoen blijken. De fantastische accommodatie lijkt een aanzuigende werking te hebben wat betreft het aantal leden. Daar zullen ongetwijfeld ook mannen bij zitten die de selectie een kwaliteitsinjectie kunnen geven. ASC, vanaf dit seizoen onder de hoede van Mo Bougrine, heeft de toekomst.

Mutaties:

Gekomen: Mo Bougrine (trainer, WVC), Laurent Coopmans (UVS), Philip Geenen (Teylingen), Glenn van Nierop (ASW), Evangelos Vidiadakis (Meerburg), Joost van Aggelen (eigen jeugd).

Vertrokken: Kevin van der Geest (trainer, Quick Den Haag), Jerome Rousseau (Quick Den Haag), Ward Kroft (gestopt), Koen Pronk (gestopt), Johan Poort (Concordia).

Districtsbeker:

3 september: ASC-REMO

10 september: Wanica Star- ASC

17 september: ASC-HWD

Competitie (eerste drie wedstrijden):

24 september: Kickers’69-ASC

1 oktober: ASC-Aalsmeer

8 oktober: Altior-ASC