Derde klasse A (zondag)- Net niet. Zo kan het seizoen van SJZ in twee woorden prima samengevat worden. Het elftal van Rob van den Wijngaard heeft ontegenzeggelijk de kwaliteiten om zich te mengen in de strijd om de nacompetitietickets, maar op de momenten dat het er echt op aankwam, lieten de Zoeterwoudenaren het te vaak afweten.

Aan de laatste vier wedstrijden – de 1-5 winst bij MMO van dit weekend inbegrepen – ligt dat zeker niet. Daaruit haalde SJZ liefst tien punten. Het staat in schril contrast met de vijf duels die daaraan voorafgingen en waarin de groenwitten slechts twee schamele punten bijeenharkten.

Één van de grote manco’s van de Sint Jan dit seizoen was toch wel het gebrekkige scorend vermogen. De keepers van de tegenstanders moesten in totaal weliswaar 49 keer vissen, maar weggezet tegen het aantal doelrijpe kansen dat de Zoeterwoudenaren dit seizoen wisten te creëren, is het rendement toch veel te laag. Ook tegen het reeds gedegradeerde MMO zag Van den Wijngaard weer eens met lede ogen aan hoeveel moeite zijn ploeg heeft met scoren. ,,We gingen met een 1-2 voorsprong rusten en dat was ronduit schandalig als je ziet hoeveel mogelijkheden we onbenut lieten. Ik denk dat we zeker acht opgelegde kansen verkwanselden. En dan heb ik het over échte ‘dotjes’ hè.’’

Wie zich aan de malaise onttrok was Marc Griffioen, die er tegen de Hoogmadenaren drie inlegde. De technicus, die de voorbij weken door Van den Wijngaard in de punt van de aanval wordt geposteerd, is de afgelopen wedstrijden toch al op dreef en is inmiddels met twaalf goals clubtopscorer. Dat zijn er overigens maar drie minder dan dat MMO er in zijn totaliteit maakte. De andere twee Zoeterwoudse treffers kwamen op naam van aanvoerder Kevin Bos, verantwoordelijk voor de 0-2, en rechtshalf Evert Hogervorst, die er kort na rust vanaf de penaltystip 1-3 van maakte.

Voor SJZ wachten nog twee mooie ‘testcases’. Het seizoen wordt op 14 mei afgesloten met een bezoek aan runner-up Alphen, maar eerst staat komende zondag de laatste thuiswedstrijd op het programma. Voor KDO is dat een bijzonder duel. Bij winst op sportpark Haasbroek mag de koploper de kampioensvlag hijsen en de champagne ontkurken. SJZ zal het de Kwakelaren echter zeker niet cadeau doen. Al is het maar omdat zijn spelers de na dit seizoen met trainerspensioen gaande Van den Wijngaard een mooi afscheid voor eigen publiek zullen gunnen. ,,Ach, ik ben daar niet zo mee bezig. Natuurlijk willen we hun feestje graag versjteren. Wat mij  betreft mag KDO kampioen worden hoor, maar niet bij ons. En ik denk dat er zeker mogelijkheden voor ons liggen.’’

SJZ: Van Diemen; Van der Hoeven, Versteegen (69. Mike Hensing), Bos, Berg; Hogervorst (81. Outeian), Hans Coret, Sleijser; Daniël Coret, Griffioen, Willemse (69. Mitchell Hensing).