Derde klasse A (zondag)- Een wedstrijd met verschillende gezichten. Zo kon WVC-SJZ gerust omschreven worden. In een knotsgek duel verschoof het momentum telkens van de ene naar de andere kant. Eerst leek de thuisploeg verreweg de beste papieren te hebben voor de winst, halverwege zaten de bezoekers in een zetel, na de thee leek SJZ de punten zelfs binnen te hebben, maar  bij het scheiden van de markt mochten de Zoeterwoudenaren nog niet eens klagen over de 3-3 die uiteindelijk op het scorebord stond. Toen de rookwolken waren opgetrokken konden beide partijen dan ook wel vrede hebben met die puntendeling.

Overrompelend was de start van de Oude Weteringers, die gecoacht worden door de sympathieke Mo Bougrine, eerder werkzaam bij Foreholte en Voorschoten ’97 en komend seizoen hoofdtrainer bij competitiegenoot ASC. Praktisch vanaf de aftrap was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar deze poging ging nog rakelings naast het doel van Niels van Diemen. Een waarschuwing die niet aan het slap gestarte SJZ besteed bleek, want luttele minuten later was het alsnog 1-0 en kort daarna werd die achterstand zelfs verdubbeld. Tot twee keer toe toonde de jonge Stijn Rietbroek de koele afmaker die je in een spits zoekt.

SJZ was het spoor bijster, hing als een aangeslagen bokser in de touwen en het was aan WVC om de genadeklap uit de delen. Die knock-out kwam er echter niet, want de gastheer sprong slordig met de kansen om. ,,Als we binnen een kwartier met 4-0 achter komen,  hadden we niets te vertellen gehad”, besefte Andres van der Hoeven, die de bijna volledig van een zware infectieziekte herstelde Rob van den Wijngaard voor de laatste keer op  de Zoeterwoudse bank verving. ,,Gelukkig lieten ze ons in leven.”

Nadat de Weteringse storm was gaan liggen, kwam SJZ gaandeweg iets beter in de wedstrijd, zonder daarbij gevaarlijk te worden overigens. De eerste de beste keer dat het dat wel werd, was het ook meteen raak. Hans Coret bediende Evert Hogervorst. Die stuitte weliswaar op de sluitpost, maar in de rebound werd de WVC-doelman alsnog geklopt door een attente Corné Berg. Het betekende nog niet direct de ommekeer in de wedstrijd, want het was slechts aan Van Diemen (katachtige reflex) en Stefan Sleijser (bal van de doellijn) te danken dat WVC de marge niet weer vergrootte. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam het tot dan toe vrij eenzijdige treffen echter volledig op zijn kop te staan. Eerst verdiende – of versierde, daarover waren de meningen verdeeld –   rechtshalf Evert Hogervorst een strafschop, die door rechtsback  Sjoerd Hulsbos feilloos benut werd.

En vlak voor rust mocht Weteringer Sander Gelmers alvast de kleedkamer opzoeken, nadat hij in een fel duel met Marc Griffioen zijn arm iets te wild liet zwaaien en daarbij de SJZ-aanvaller in het gezicht raakte. Bougrine: ,,Ik denk niet dat het een rode kaart was. Er werd al gefloten voor een vrije trap voor ons, omdat die jongen met twee handen aan hem hing en dat bleef doen. In een natuurlijke reactie wilde Sander zich losrukken en daarbij raakte hij die jongen inderdaad in het gezicht. Maar van opzet was in mijn optiek geen sprake.”

Met een geflatteerde 2-2 tussenstand en in de wetenschap dat het 45 minuten lang met een man meer mocht gaan spelen, smaakte de thee SJZ uiteraard prima. Dit varkentje zouden de bezoekers de tweede helft in overtal wel even gaan wassen, zo was de algemene verwachting. En die kant leek het aanvankelijk ook inderdaad op te gaan. Zeker toen Stefan Sleijser, nadat Hans Coret (kruising) en Griffioen (paal) al dichtbij waren, uit een scrimmage na een corner de 2-3 achter de doelman van de thuisploeg werkte. WVC bleek echter een pittige noot om te kraken, want de tien Weteringers knokten voor twaalf en kregen al vrij snel loon naar werken. Het was Lars Verdel die met een fraaie uithaal in de bovenhoek weer voor evenwicht zorgde.

Wie dacht dat SJZ daarna alsnog vol overgave op zoek zou gaan naar de winnende, kwam bedrogen uit. Sterker, het mocht van geluk spreken dat de eindstreep zonder verdere kleerscheuren gehaald werd. In blessuretijd raakte WVC’er namelijk nog de onderkant van de lat, gevolgd door een inzet die via een SJZ-been centimeters naast het doel van de al geklopte Van Diemen ging.

Van der Hoeven telde na afloop zijn zegeningen. ,,Natuurlijk baal je als je tegen tien man een voorsprong nog uit handen geeft, maar je moet ook reëel zijn. Als je de gehele wedstrijd in ogenschouw neemt, kun je alleen maar blij zijn met een punt. Uiteraard was het lekker geweest als dat er drie zouden zijn, maar de eerlijkheid gebiedt  te zeggen dat we daar ook geen aanspraak op maakten. Het was over-all niet goed genoeg van onze kant.”

Ook Bougrine kon wel leven met een gelijkspel. ,,Ik houd er een dubbel gevoel aan over. Er zat voor ons veel meer in, maar we hadden ‘m natuurlijk ook zomaar kunnen verliezen. Nadat we verzuimden het karwei al snel af te maken, wist ik dat het nog wel eens lastig kon gaan worden. Daarvoor loop ik lang genoeg mee. En zo bleek. Bij de twee tegengoals voor rust stonden we apathisch te verdedigen. Met tien man toonden we vervolgens wel weer karakter. Al met al een terechte uitslag.”

Opstelling SJZ: Van Diemen, Hulsbos, Van der Hoeven, Bos, Plooij, Hogervorst, Versteegen, Sleijser, Berg, Griffioen (70. Daniel Coret), Hans Coret.

Comments are closed.