Derde klasse A( zondag)-In het Zoeterwoudse speelde SJZ op Haasbroek tegen Nicolaas Boys uit Nieuwveen. De notering op de ranglijst duidde op twee gelijkwaardige tegenstanders. SJZ en Nicolaas Boys stonden immers respectievelijk op de achtste en negende plaats met beiden 26 punten.

De ploegen van Rob van den Wijngaard en Ludo Pistorius, volgend seizoen gaat hij aan de slag in Zoeterwoude, hadden moeite met de harde wind die goed en gecontroleerd voetbal in het dorp moeilijk maakte. Na tien speelminuten viel de openingstreffer voor de thuisspelende ploeg. Uit een corner, die door Corné Berg genomen werd, kon Stefan Sleijser zorgen voor de 1-0. Doelman Niels van Diemen gaf na de wedstrijd aan dat SJZ legio kansen verprutste en men bij de voorsprong het idee had relatief eenvoudig te kunnen gaan winnen van de Boys. Dat  bleek te optimistisch gedacht.

Nadat SJZ een (te) rappe vrije trap had genomen volgde  een uitbraak van Nicolaas Boys welke resulteerde in een goal voor de bezoekers. Deze hadden tot die fase in de wedstrijd nog weinig kansen gecreëerd en dus werd de 1-1 ook als een lucky goal omschreven door de doelman van SJZ. De ruststand was ronduit teleurstellend voor de gastheren.

Ook na de pauze waren er mogelijkheden genoeg om het scorebord naar een 2-1 stand te laten verspringen. Mogelijkheden genoeg, maar SJZ weigerde die te benutten. Niet voor het eerst dit seizoen overigens. Een vrije trap van Kevin Bos belandde ook nog eens op lat en het uitblijven van een Zoeterwouds doelpunt leidde tot het toenemen van de winstkansen voor de groen-zwarten. Nicolaas Boys maakte van de schaarse kansen die men creëerde wel nuttig gebruik en dat zorgde voor een 1-2 voorsprong voor de ploeg. Het ging niet zonder hulp van SJZ. De voorzet werd namelijk van richting veranderd door een SJZ speler zodat Roy van der Meer de bal netjes in kon koppen.

Hoogtepunt van het slotstuk van de wedstrijd was een schitterend genomen vrije trap van Nicolaas Boys die in de kruising eindigde. Het doelpunt zorgde voor een 1-3 eindstand op sportpark Haasbroek. SJZ beleefde dus wederom een zwar(t)e middag. De ploeg, die in december nog bovenaan in de competitie stond, verliest de laatste weken te vaak en inmiddels is de achtste plek op vijftien punten van koploper KDO het teleurstellende resultaat.

Van Diemen schat de ploeg echter hoger in, vooral gezien de kansen die men ook zondagmiddag weer creëerde maar niet afmaakte. Ook het broodnodige geluk ontbreekt naar zijn oordeel. Daar waar de bal bij de tegenstander via de binnenkant paal in gaat, gaat hij er bij SJZ niet in. De ploeg wordt zeker niet van de mat gespeeld, het kwartje lijkt de laatste weken gewoon net de andere kant op te vallen bij SJZ, zo analyseerde de sluitpost de neerwaartse spiraal.

Trainer Rob van der Wijngaard bevestigde de woorden van de goalie. Hij benadrukte nog eens  dat de ploeg niets de vrezen heeft van de tegenstanders, maar vooral van zichzelf. Dat dit lastig te trainen valt weet de al zeventien jaar als hoofdtrainer werkzaam zijnde Van der Wijngaard maar al te goed. Daarnaast werken drie verliespartijen op rij ook niet echt mee voor het vertrouwen.

De aan het eind van dit seizoen vertrekkende hoofdtrainer hoopt de ploeg snel weer de energie te kunnen bezorgen, zodat men ondanks het moeilijke programma toch weer punten gaat pakken. Komende week ligt er tijdens de uitwedstrijd tegen FC Rijnland dus een schone taak voor het vlaggenschip van SJZ.

De komende hoofdtrainer van SJZ stond vandaag aan het roer van de tegenstander. Zijn ploeg heeft al een tijd moeite met het scoren van doelpunten en maakte er nu dus drie. Ludo Pistorius zal in de euforie van de dag vast vaker naar zijn ploeg en het scorebord hebben gekeken dan naar zijn nieuwe uitdaging voor het seizoen 2017-2018.

SJZ: Van Diemen, Bos (Wijsman), Van der Hoeven, Hulsbos, Plooij, Versteegen, Hoogervorst, Sleijser, HansCoret, Daniel Coret (Van Kampen), Berg (Griffioen).